Одабрано Свијет

Борисов: Русија већ има спремних за борбу десет МиГ-31 наоружаних „Кинжалима“

ПУТИН ПОЗДРАВИО УЧЕСНИКЕ ПАТРИОТСКЕ АКЦИЈЕ „ПОТОМЦИ, ХВАЛА ВАМ ЗА ВЈЕРНОСТ“
  • Јуриј БОРИСОВ, замјеник министра одбране РФ: „То је суперсавремено оружје повећаног домета које савладава противничке системе ПРО. Неухватљиво је, а има озбиљну убојну моћ. Његов носач – Миг-31 – модернизован је тако да ракету убрза до потребне `црте` на планираној висини. Није ово никаква егзотика. Свих десет МиГ-31 са „Кижалима“ сваког тренутка су спремни за борбена дејства“

ВЛАДИМИР Путин је поздравио учеснике, организаторе и госте друштвено-патриотске акције „Потомци, хвала вам за верност!“

Ова манифестација је приређена поводом Дана Побједе. У њој учествују унуци и праунуци хероја из Другог свјетског рата.

Шеф државе им је у поздравном телеграму указао и поручио:

„Дан Побједе је наш свети празник и заувјек је уписан у историју земље, повезан је са судбином сваке наше породице и сваког човјека. Сјећање на подвиге нашег народа, који су без премца, обједињује све генерације грађана Русије, помаже нам да издржимо сва искушења и надахњује на нове подвиге“. “

Гала-концерт акције „Потомци, хвала вам за вјерност!“, која је покренута 2013-те,  одржан је у Државном кремаљском дворцу.

Још масовнија ће и ове године бити акција „Бесмртни пук“, а очи цијелог света ће – по традицији – биће окренуте московској Паради Побједе.

Посебно: очи страних војних експерата. Не без разлога.

Замјеник министра одбране РФ, Јуриј Борисов,  потврдио је да ће 9. маја изнад учесника и посматрача параде пролетјети и ловци Миг-31 који ће носити хиперсоничне ракете „Кинжал“ које су десет пута брже од звука.

Борисов је истовремено открио да Оружане снаге РФ већ имају на „борбеном дежурству“ десет тих авиона  опремљених „Каинжалима“:

„То је суперсавремено оружје повећаног домета које савладава противничке системе ПРО. Неухватљиво је, а има озбиљну убојну моћ. Његов носач – Миг-31 – модернизован је тако да ракету убрза до потребне `црте` на планираној висини. Није ово никаква егзотика. Свих десет МиГ-31 са „Кинжалима“ сваког тренутка су спремни за борбена дејства“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар