Одабрано Свијет

Да ли су демократе са импичментом упале у замку коју им је Трамп поставио?

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ САД: У РАЗГОВОРУ ТРАМП-ЗЕЛЕНСКИ НИЈЕ БИЛО НИЧЕГ ПРОТИВЗАКОНИТОГ
  • Washington Post објавио да импичмент неће подржати ни све демократе. То ће сигурно учинити само 150 конгресмена од 253. А за `пролазак` импичмента кроз Представнички дом потребно им је намање 217 гласова      
  • За демократе је лоша вест и то што је Трампов рејтинг последњих недеља стигао до рекордних 55 одсто

МИНИСТАРСТВО правде САД објавило је да је изучило транскрипт јулског телефонског разговора Доналда Трампа и украјинског председника Владимира Зеленског и оценило да у њему није било ничега што би се косило са америчким законима.

Ово је прибавило нове аргументе онима који процењују да ће импичмент-истрага, коју је покренула демократска већина у Представничком (доњем) дому Конгреса САД само додатно ојачати Трампове позиције и олакшати му победу на председничким иззборима у новембру 2020-те.

Такви су додатно уверени да су демократе упале у замку коју им је Трамп поставио и да ће на наредним председничким изборима њихов кандидат лоше проћи.

А да ли је баш тако?

Пре него што су демократе кренуле у „последњи јуриш“ – све је изгледало мирно. Председник САД је говорио у Генералној скупштини УН, а за то време је амбасадор Венецуеле у УН демонстративно читао књигу „Боливар- херој, геније и планетарни мислилац“, а амерички министар трговине Вилбур Рос – спавао.

Демократе ће, по свему судећи, формирати комисију за импичмент, сличну оној која се бавила „Вотергејтом“ и кривицом Ричарда Никсона.

Само, Washington Post је објавио да импичмент неће подржати ни све демократе. сасвим конкретно да ће то сигурно учинити само 150 конгресмена од 253. А за `пролазак` импичмента кроз Представнички дом потребно им је намање 217 гласова.

Разлог је у томе што су неке демократе изабране за конгресмене у изборним окрузима у којима је Трамп 2016-те победио Хилари Клинтон.

За демократе је лоша вест и то што је Трампов рејтинг последњих недеља стигао до рекордних 55 одсто.

Објављивање транскрипта разговора Трамп-Зеленски, које је показало да у њему није било онога на шта су рачунале демократе и са чиме су везивале импичмент, оставило је противнике председника САД без адута, а може торпедовати изборне шансе Џоа Бајдена.

Поготово што се разоткрило да је демократама сигнализирао да је Трамп вршио притисак на Зеленског бивши обавештајац који је недавно новчано помогао Бајденову предизборну кампању.

Трамп постепено повећава своје изгледе и да се дефинитивно измигољи америчкој „дубокој држави“ која је за њим организовала потеру још од објављивања пораза Хилари Клинтон.

http://fakti.org/alter-america/da-li-su-demokrate–sa-impicmentom-upale-u-zamku-koju-im-je-tramp-postavio

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар