Одабрано Свијет

Демократе и `дубока држава` оптужују Русију да помаже Трампу да побједи и 2020.

КРЕМЉ ОЦИЈЕНИО ДА СУ ТАКВЕ ОПТУЖБЕ ПАРАНОИДНЕ И ДА НЕМАЈУ ВЕЗЕ СА ИСТИНОМ
  • Доналд ТРАМП: Демократе су и у Конгресу започеле нову  кампању дезинформација. Тврде да Русија мени даје предност над свим (предсједничким) кандидатима из Демократске партије који ништа не раде, који ни послије двије недјеље нису били у стању да преброје гласове са својих прајмериз у Ајови“

УНУТРАШЊА америчка политичка борба између републиканаца и демократа, коју неки називају и грађанским ратом без проливања крви, све се видљивије стапа са предизборном предсједничком кампањом.

Доналд Трамп је оштро одреаговао на писање америчких медија – иза којих стоје Демократска партија и `дубока држава` – да се Русија „опет мјеша у предсједничке изборе“ да би помогла актуелном предсједнику САД.

Наводно то чини „кампањом дезинформација“ .

Трамп је на ово преко своје странице на Твитеру одреаговао ријечима:

Демократе су и у Конгресу започеле нову  кампању дезинформација. Тврде да Русија мени даје предност над свим (предсједничким) кандидатима из Демократске партије који ништа не раде, који ни послије двије недјеље нису били у стању да преброје гласове са својих прајмериз у Ајови“.

Прву информацију да се Русија „опет мјеша“ и опет „на Трамповој страни“ објавио је антитрамповски дневни лист The New York Times, наводећи да је америчка шпијунажа обавијестила Представнички (доњи) дом Конгреса САД да Москва наводно поново помаже Трампу.

Реагујући на ово, портпарол Кремља, Дмитриј Песков, назвао је такве тврдње „параноидним“ и нагласио да „немају никакве везе са истином“.

Трамп је у децембру 2019-те у Вашингтону разговарао о сумњичењима Русије да се мјеша у изборе у САД са Сергејом Лавровом и изјавио да је том приликом поново упозорио Москву на „недопустивост било каквог мјешања у изборе у САД“ који ће бити одржани почетком новембра 2020-те.

Шеф руске дипломатије је поново указао на потпуну неоснованост оптуживања Русије за мјешање у америчке или било чије друге изборе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар