Odabrano Svijet

Demokrate i `duboka država` optužuju Rusiju da pomaže Trampu da pobjedi i 2020.

KREMLJ OCIJENIO DA SU TAKVE OPTUŽBE PARANOIDNE I DA NEMAJU VEZE SA ISTINOM
  • Donald TRAMP: Demokrate su i u Kongresu započele novu  kampanju dezinformacija. Tvrde da Rusija meni daje prednost nad svim (predsjedničkim) kandidatima iz Demokratske partije koji ništa ne rade, koji ni poslije dvije nedjelje nisu bili u stanju da prebroje glasove sa svojih prajmeriz u Ajovi“

UNUTRAŠNJA američka politička borba između republikanaca i demokrata, koju neki nazivaju i građanskim ratom bez prolivanja krvi, sve se vidljivije stapa sa predizbornom predsjedničkom kampanjom.

Donald Tramp je oštro odreagovao na pisanje američkih medija – iza kojih stoje Demokratska partija i `duboka država` – da se Rusija „opet mješa u predsjedničke izbore“ da bi pomogla aktuelnom predsjedniku SAD.

Navodno to čini „kampanjom dezinformacija“ .

Tramp je na ovo preko svoje stranice na Tviteru odreagovao riječima:

Demokrate su i u Kongresu započele novu  kampanju dezinformacija. Tvrde da Rusija meni daje prednost nad svim (predsjedničkim) kandidatima iz Demokratske partije koji ništa ne rade, koji ni poslije dvije nedjelje nisu bili u stanju da prebroje glasove sa svojih prajmeriz u Ajovi“.

Prvu informaciju da se Rusija „opet mješa“ i opet „na Trampovoj strani“ objavio je antitrampovski dnevni list The New York Times, navodeći da je američka špijunaža obavijestila Predstavnički (donji) dom Kongresa SAD da Moskva navodno ponovo pomaže Trampu.

Reagujući na ovo, portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, nazvao je takve tvrdnje „paranoidnim“ i naglasio da „nemaju nikakve veze sa istinom“.

Tramp je u decembru 2019-te u Vašingtonu razgovarao o sumnjičenjima Rusije da se mješa u izbore u SAD sa Sergejom Lavrovom i izjavio da je tom prilikom ponovo upozorio Moskvu na „nedopustivost bilo kakvog mješanja u izbore u SAD“ koji će biti održani početkom novembra 2020-te.

Šef ruske diplomatije je ponovo ukazao na potpunu neosnovanost optuživanja Rusije za mješanje u američke ili bilo čije druge izbore.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar