Одабрано Свијет

Ердоган купује од Русије и ловце Су-35, дронове и хеликоптере Ка-52 и Ми-38

ТУРСКИ ЛИДЕР ЖЕЛИ И РУСКИ КРЕДИТ ЗА КУПОВИНУ ОРУЖЈА И ЗАЈЕДНИЧКУ ПРОИЗВОДЊУ
  • Турски предсједник је открио: „Наше Министарство одбране и Управа за војну индустрију настављају преговоре са руским партнерима. Лично видим перспективу широке сарадње у сфери војне производње. То могу бити и ловци и борбени и извиђачки дронови“

ТУРСКА преговара са Русијом о могућој куповини њеног наоружања, укључујући ловце фирме „Сухој“ – изјавио је Реџеп Тајип Ердоган.

Турски предсједник је у наставку открио само оволико:

Наша војна сарадња са Русијом – послије онога што смо видјели на авио изложби МАКС-2019 – може бити проширена. Наше Министарство одбране и Управа за војну индустрију настављају преговоре са руским партнерима. Лично видим перспективу широке сарадње у сфери војне производње. То могу бити и ловци и борбени и извиђачки дронови“.

Још је додао: „Поводом тих питања ми са Русијом већ чинимо одређене кораке“.

Одговарајући на новинарско питање – да ли Анкара тражи замјену за америчке ловце пете генерације F-35, турски лидер је рекао:

F-35 и најбољи `Сухоји` се веома међусобно раликују. Ако се Америка према нама буде држала као досад, Турска ће се побринути о себи. У сваком случају, процјенићемо: F-35 или Су-35, F-35 или Су-57. Или нешто треће. Када започену реални преговори са Русијом, ми ћемо поставити своје услове. У складу са оним што је потребно нашој одбрани“.

Ердоган није пропустио прилику да нагласи да ће међу тим условима бити и „могућност заједничке производње“ и добијања руског кредита за наоружање које буде куповано.

Владимир Путин показао је 27. августа Ердогану Су-57.

У тој демонстрацији могућности руског ловца пете гернерације учествовао је и министар одбране РФ Сергеј Шојгу, а уз Ердогана је био и турски министар одбране Хулуси Акар.

Овај квартет се дуже задржао и поред руског ловца 4++ генерације Су-35С, средњег хеликоптера  Ка-62 и тешког хеликоптера Ми-38.

Ердоган је желио да Ми-38 разгледа и изнутра. То му је, наравно, и омогућено.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар