Одабрано Свијет

Грузинска „Правда за Давида“: отац убијеног тражи оставке министара полиције и правде

НА НОВОМ ПРОТЕСТУ У ТБИЛИСИЈУ ЗАЗА САРАЛИДЗЕ УЛТИМАТИВНО ТРАЖИ ПРАВДУ У ЦИЈЕЛОЈ ЗЕМЉИ
  • Отац убијеног Давида Саралидеза на дијелу булевара Руставели, у самом центру Тбилисија, разапео шатор и објавио да га неће напустити док министри не поднесу оставке и не буду похапшени сви са списка који је предао влади Грузије

ГРУЗИНСКА „Правда за Давида“ добила је нови наставак којим се додатно приближила бањалучкој „Правди за Давида“.

У центру Тбилисија одржан је најављени протест поводом неразјашњеног убиства 16-годишњака Давида Саралидеза, у којем је опет у главној улози био његов отац Заза.

Он је затражио – што је додатна сличност са бањалучком „Правдом за Давида“, односно захтјевима Давора, оца Давида Драгичевића – оставке министара унутрашњих послова и правцде.

Заза Саралидзе, отац убијеног Давида Саралидзеа

Грузинско тражење „Правдее за Давида“ почело је 31. маја, а у најновијем протесту су учествовали и представници и присталице политичких партија. Неки су ради тога стигли из различитих дијелова Грузије.

Сви говорници су захтјевали „пуну истину“ о томе како је убијен Давид Саралидзе иако је већ утврђено да је убијен у вршњачком обрачуну ножевима.

Узвикивали су „Хоћемо правду за Давида“ јер истрага није утврдила ко је убица нити је ухапшен. Један малољетник је осуђен на безмало десет година затвора за „покушај убиства“ Давида Саралидзеа.

Његов отац, Заза, на крају протеста је објавио да ће на дијелу булевара Руставели, у самом центру Тбилисија, разапети шатор и да га неће напустити док министри унутрашњих послова и правде не поднесу оставке.

Нашли су се, наравно, и они који су му помогли у постављању шатора. Тачније, разапета су два.

Заза је одмах потом објавио:

„Остајем овдје све док у земљи не буде успостављена правда, док не оду обојица министара и док не буду похапшени сви са списка који сам предао влади Грузије!“

Имају ли бањалучка и грузинска „Правда за Давида“ заједничког диригента? Или су сличности – случајне…

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар