Одабрано Свијет

Кедми: Запад је спреман за нови Минхенски споразум против – Русије

ПОЗНАТИ ИЗРАЕЛСКИ ГЕОПОЛИТИЧАР УВЕРЕН ДА ЈЕ И `ПРВИ МИНХЕН` ИЗ 1938. БИО УПЕРЕН ПРОТИВ СССР
  • Јаков  КЕДМИ: „Уништење СССР је био сан и Велике Британије и Француске. Оне су биле спремне да Немачку гурну против Совјетског Савеза, са Хитлером или без њега. Циљ је био усмерити европске армије против СССР“
  • „Отада се ништа није изменило. Како је Европа онда мрзила Русију, тако је мрзи и данас. А на челу те мржње одувек је стајала Велика Британија. Једина разлика је што онда, за разлику од данашње ситуације, у Европи није било Сједињених Држава“

ИЗРАЕЛСКИ геополитичар Јаков Кедми упозорио је да је Запад спреман за нову `минхенску заверу`. Само не против Чешке.

Кедми је уверен да би „нови Минхен“ био у функцији „уништења Русије“.

У том контексту је указао да је `први Минхен` за једини прави циљ имао  гурање Хитлерове немачке у рат против СССР. Још је прецизирао:

„Уништење СССР је био сан и Велике Британије и Француске. Оне су биле спремне да Немачку гурну против Совјетског Савеза, са Хитлером или без њега. Циљ је био усмерити европске армије против СССР“.

Кедми зато говори о Минхенској завери и истиче да управо она објашњава због чега је ЕУ толерантна према пронацистичким и отворено нацистичким појавама у Украјини и балтичким државицама – Естонијуи, Летонији и Литванији:

„Тамо нацисте нису просто трпели, већ су их и пордржавали. А увек су били спремни да их искористе. Отада се ништа није изменило. Како је Европа онда мрзила Русију, тако је мрзи и данас. А на челу те мржње одувек је стајала Велика Британија. Једина разлика је што онда, за разлику од данашње ситуације, у Европи није било Сједињених Држава“.

Кедми сматра да постоји одређени паралелизам између деловања Немачке поводом Судета и преврата у Кијеву 2014-те који је изведен при непосредном учешћу Запада:

„Нема ту ништа посебно ново. Први Минхен је само епизода у дугој и непрестаној борби Велике Британије са Совјетским Савезом и Русијом“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/kedmi-zapad-je-spreman-za-novi-minhenski-sporazum-protiv-rusije

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар