Одабрано Свијет

Малезија: Не постоје докази да је Русија крива за обарање нашег авиона над Донбасом

ШОК ЗА СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ, ХОЛАНДИЈУ И АУСТРАЛИЈУ, АЛИ ПОНАЈПРИЈЕ ЗА - УКРАЈИНУ

МИНИСТАР транспорта Малезије – Ентони Лок- изјавио је да његова земља не види да постоје било какви убједљиви докази да је Русија одговорна за обарање њеног путничког авиона у августу 2014-те изнад Донбаса.

Додатно је нагласио: „Не, нема убједивих доказа који би чинили Русију одговорном за трагедију Боинга Malaysia Airlines. Не видимо такве доказе засад ни у ономе до чега је дошла међународна истражна група“.

Још је додао: „На бази свега до чега је досад дошла – не може се тврдити да је Русија крива за ту катастрофу“.

Лок је навео да ће се Малезија у свему што буде даље предузимала држати искључиво „неспорних доказа“.

Ово је, нема сумње, шок за Сједињене Државе које су пад малезијског Боинга одмах искористиле за оптуживање Москве и увођење нових антируских санкција.

На брисаном простору су се нашле и Аустралија и Холандија које су званичнио оптужиле Русија да је у најамњу руку суодговорна.

Став званичне Малезије индректно највише погађа Украјину коју су досад на све начине штитили Американци и њихови савезници и вазали.

Предсједник РФ Владимир Путин претходних дана је поновио да ракета којом је оборен малезијски авион „нема везе са Русијом“ и објавио да Москва резултате истраге која се води у Холандији неће признати ако њеним експертима не буде дозвољено да у њиој учествују.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар