Одабрано Свијет

Подгорички портал „Борба“: Црна Гора полигон Ми-6 за дјеловање против Србије, РС, „руског утицаја“ и СПЦ

ВЕЋ ПОЛА ГОДИНЕ УХОДИ 50 ОСОБА – ПОСЛАНИКА, УНИВЕРЗИТЕТСКИХ ПРОФЕСОРА И СРПСКИХ ВЛАДИКА

БРИТАНСКА обавјештајна служба Ми-6 већ пола године у Црној Гори прати и прислушкује посланике, универзитетске професоре и водеће људе Митрополије црногорско-приморске, а под присмотром је 50 особа, сазнаје портал подгоричке „Борбе“.

Према сазнањима „Борбе“ из обавјештајних кругова, на списку за праћење и прислушкивање обавјештајаца Ми-6, који дјелују у Подгорици, налази се 20 посланика Скупштине Црне Горе, неколико професора и водећи људи Митрополије.

Исти извор наводи да британски обавјештајци евидентирају људе из владиних и невладиних организација, људе у институцијама, на које немају утицај, односно, који се повезују са руским круговима.

Портал „Борба“ наводи да обавјештајци Ми-6 самостално раде на том пројекту, као и да су из читаве операције искључени људи из Агенције за националну безбједност и полиције.

„На списку људи који су под њиховом присмотром налази се 50 особа из Црне Горе. Много више их је из Србије и Републике Српске. На списку су и свештена лица, као и политичари, универзитетски професори, али и новинари“, открива извор „Борбе“.

Црна Гора је, како су раније медији писали, полигон Ми-6 за рушење легитимно изабраних власти у Београду и све ово што се дешава на Косову и Метохији је дио њиховог плана за дестабилизацију региона.

Портал „Борба“ наводи да офанзива агената Ми-6 има стратешко упориште у тежњи да се медијским и оперативним дјеловањем ослаби руски утицај на Балкану.

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Borba-Mi-6-prisluskuje-poslanike-profesore-i-vladike/540294

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар