Видео Одабрано Свијет

Принстон: И у ограниченом нуклеарном рату САД и Русије погинуло би преко 91,5 милион људи

ТОЛИКО ЖРТАВА НАВОДНО БИ БИЛО САМО ТОКОМ НЕКОЛИКО ПРВИХ САТИ „РАЗМЕНЕ УДАРА“
  • Американци су – како се и могло очекивати – пошли од тога да би Русија била та која прва напада, а „јадни НАТО“ узвраћа. Наводно би гађала виталне циљеве на територији Пољске и Немачке.  А НАТО би ракетама са нуклеарним главама гађао руску Калињинградску област која се граничи са Пољском и Литванијом

НАУЧНИЦИ који учествују у раду на пројекту америчког Принстонског универзитета «Наука и глобална безбедност» направили су процену последица вероватног ограниченог нуклеарног рата између Русије и НАТО.

Све до чега су дошли, делом су пренели на видео који је на YouTube поставио Алекс Глесер, један од руководилаца тог пројекта.

Видео су направили тако што су у своју симулацију раземене нуклеарних удара укључили податке о нуклеарним главама обе стране потенцијалног конфликта и „могуће мете“ сваке појединачне ракете.

 Американци су – како се и могло очекивати – пошли од тога да би Русија била та која прва напада, а „јадни НАТО“ узвраћа.

Према укљученом у видео, Русија гађа виталне циљеве на територији Пољске и Немачке. Са намером да органичи потенцијале западне војне алијансе у централној и Источној Европи.

А НАТО ракетама са нуклеарним главама гађа руску Калињинградску област која се граничи са Пољском и Литванијом.

Иста група научника је прорачунала да би ова размена нуклеарних удара већ у првим сатима однела животе око 91,5 милиона људи на обе стране.

Није, међутим, ни покушала да уверљиво објасни – како би, и зашто, би овај рат остао ограничени. Због чега не би прерастао у тотални, са коришћењем свих потенцијала.

Неки руски војни експерти већ две-три године прилично отворено говоре да је Москва већ упозорила Вашингтон да ће – дође ли до најгорег – прва мета бити не само главна америчка војна упоришта у Европи него и све што је битно за исход рата на самој територији САД, почев од Пентагона…

fakti.org/oruzje/prinston-i-u-ogranicenom-nuklearnom-ratu-sad-i-rusije-poginulo-bi-preko-915-milion-ljudi

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар