Одабрано РС и матица

Раковић: Ђукановић је на путу без повратка – удариће на СПЦ током ове године

„ПРВО ЋЕ ПОКУШАТИ ДА ОТМУ ЦЕТИЊСКИ МАНАСТИР ЈЕР ЈЕ СИМБОЛ И СРПСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ“
  • Њима треба симбол победе над српством у Црној Гори јер су конвертити. Њима треба симбол победе конвертита над старим идентитетом, а то је када освоје Цетињски манастир… Ђукановић ће се зауставити само ако верници СПЦ покажу физички отпор

ИСТОРИЧАР Александар Раковић казао је да ће црногорска власт, након евентуалног усвајања спорног Предлога закона о верским заједницама, прво покушати да отме Цетињски манастир.

– Мислим да ће први на мети бити Цетињски манастир, казао је Раковић.

„Ђукановић је добио миг од својих спонзора, а они се налазе ван Црне Горе, у Загребу, Ватикану и у Вашингтону свакако и он је кренуо тим путем без повратка. Напашће Српску православну цркву током ове године“, рекао је Раковић.

Он је указао да Цетињски манастир има посебно значење.

„Цетињски манастир се налази у непријатељском окружењу, а он је симбол српске државности Црне Горе. То је симбол српског православља у Црној Гори и због тога он ће бити први изложен нападу“, рекао је Раковић за Прву ТВ.

Он је поручио да сценарио из Црне Горе је порука албанским екстремистима шта треба да ураде са српским светињама на Косову и Метохији.

– Њима треба симбол победе над српством у Црној Гори, пошто су они конвертити. Њима треба симбол победе конвертита над старим идентитетом, а то је када освоје Цетињски манастир, казао је Раковић за РТРС.

Према његовим речима, Мило Ђукановић ће се зауставити само ако верници СПЦ „покажу физички отпор“ према његовим намерама да отме храмове.

„ЦПЦ није никаква црква, већ једна групица људи која је регистрована у полицијској станици и нема никакве шансе да цариградски Патријарх иде истим путем као када је реч о Кијеву“, рекао је Раковић за Прву ТВ и додао:

„Његош је припадао искључиво српском православљу и он је као што знамо писац српске „библије“ Горског вијенца. Његош је био црногорски митрополит, српски идеолог и српски родољуб“.

 http://fakti.org/srpski-duh/rakovic-djukanovic-je-na-putu-bez-povratka-udarice-na-spc-tokom-ove-godine

 

1 коментар

  • Ах што волим ове вајне мислиоце с накнадном памећу. Сви ови рок-критичари Раковићи, чет’ри-факултета Петровићи и ини романтични домољупци су уназад 4-5 година потрошили абаке артије пишући како ће се Милов режим врло брзо урушити, а одбјегле монтенигерске овце вратити у матично сербско стадо, несвјесни чињенице да се ниједан одбјегли српски брав никад још није вратио из простог разлога што сваки тај новопечени „народ“, био он црногорски, македонски, хрватски или бошњачки, у свом темељу има србофобију и без ње не може да постоји. На том путу самотворбе морају се починити злодјела према коријенима својим, након којих нема повратка на старо. И то је то. Таквих примјера је дуњалук препун, али ето, српским родољупцима треба нагаз на грабље у трави, и напрсло чело, да би се дозвали памети и напокон почели да замјећују знакове поред пута који избијају очи. Кад већ очи не гледају. Тја.

Кликни овде да поставиш коментар