Одабрано Свијет

Русија америчким `војним инспекторима` показала оружје које највише плаши Пентагон

ИМАЛИ ПРИЛИКУ ДА ВИДЕ ХИПЕРСОНИЧНИ СТРАТЕШКИ РАКЕТНИ СИСТЕМ „АВАНГАРД“
  • „Авангард“ је тренутно најбржи `објекат` на планети. Захваљујући атомском мотору, има интерконтинентални домет и може да лети брзинама до тешко замисливих 27 Маха које унапред разоружавају све постојеће противракетне системе. А вероватно и оне који ће се појављивати наредних година
  • Прве две интерконтиненталне ракете УР-100Н УТТХ, са атомским бојевим блоком „Авангард“, добиће управо Домбаровска дивизија руских Ракетних стратешких снага. Укупно ће у `првој фази` бити формирана два пука опремљена „Авангардима“.  Са по шест шахтног базирања у сваком

РУСКО-амерички односи су на најнижој тачки од завршетка Хладног рата, али су руски ракеташи ипак показали колегама из САД свој хиперсонични ракетни систем „Авангард“ са крстарећим бојевим `блоком` који се понаша као непредвидљива и неухватљива `једрилица` фантастичних могућности.

Министарство одбране Русије саопштило је да је до демонстрације могућности „Авангарда“ дошло у складу са Споразумом између Русије и САД о мерама смањивање и ограничавање стратешког офанзивног оружја.

Сама „демонстрација могућности“ трајала је од 24. до 26. новембра 2019. године.

Амерички `инспектори` су ради тога допутовали у Русију.

Ракетни систем Авангард“ ће од првих дана децембра бити укључиван у наоружање одговарајућих руских јединица.

Авангард може да буде опремљен и нуклеарним и конвенционалним бојевим главама.

Захваљујући атомском мотору, има интерконтинентални домет и може да лети у густим слојевима атмосфере, на граници са стратосфером.

Брзинама до тешко замисливих 27 Маха које унапред разоружавају све постојеће противракетне системе. А вероватно и оне који ће се појављивати наредних година.

„Авангард“ је тренутно најбржи `објекат` на планети.

Неки западни медији већ признају да „Авангард“ Русији обезбеђује „суштински предност над САД и Кином“.

Авангард“ је био успешно тестиран још крајем 2018-те. Тада је лансиран са полигона Домбаровске дивизије (поред Оренбурга) а погодио је предвиђену мету на Камчатки удаљену око 6.000 километара.

Прве две интерконтиненталне ракете УР-100Н УТТХ, са атомским бојевим блоком „Авангард“, добиће управо Домбаровска дивизија руских Ракетних стратешких снага.

Укупно ће у `првој фази` бити формирана два пука опремљена „Авангардима“. Са по шест шахтног базирања у сваком.

Бојеви блок Авангардау стању је да маневрише и по правцу лета и по висини.

Владимир Путин је крајем прошле године саопштио да Русија започиње серијску производњу „Авангарда“ и оценио да ће ти хиперсонични борбени системи – заједно са ракетама „Сармат“ и „Кинжал“ и ласерима „Пересвет“ – вишеструко повећати ударну моћ руске војске и ратне морнарице.

Додао је: „И безбедност Русије у наредним деценијама“.

http://fakti.org/ruski-kalibar/rusija-americkim-vojnim-inspektorima-pokazala-oruzje-koje-najvise-plasi-pentagon

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар