Odabrano Svijet

Rusima koji su izigravali Porošenka Zaev rekao da je spreman da podmiti Vartolomeja

„POROŠENKO“ MU REKAO DA JE AUTOKEFALNOST KUPIO ZA 150.000 EVRA, A DA ĆE JE ON DOBITI ZA – 100.000
  • „Porošenko“ je posavetovao Zaevu da podmiti Carigradskog patrijarha, pa skopskom „amerikancu“ objasnio kako je on odradio posao: „Patrijarhu Vartolomeju dao sam lični prilog. Suma koju sam Vama pomenuo bila bi – sa popustom. A ja sam platio više – 150.000 evra“
  • „Porošenko“ je predočio Zaevu da Makedonija ima „odličnu šansu“ koju ne treba da propusti. Čak je ukazao: Vartolomej se saglasio, možete krenuti sa procesom dobijanja autokefalnosti. Zaev je pristao da plati za autokefalnost „Makedonske pravoslavne crkve“. I to – u gotovini

SVETSKI poznati ruski prankeri Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, poznati kao Vovan i Leksus, „izvukli“ su iz američkog premijera u Skoplju, Zorana Zaeva, da je spreman da Carigradskog patrijarha Vartolomeja podmiti sa 100.000 evra da bi nekanonskoj „Makedonskoj pravoslavnoj crkvi“ dao „tomos autokefalnosti“. Kao što je u decembru prošle godine tomosom darovao ukrajinske raskolnike.

Vovan i Leksus su u više razgovora sa Zaevom – koji je progutao i štap i udicu – razgovarali izigravajući donedavnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

„Porošenko“ je uspeo da ubedi Zaeva da je direktni potomak Aleksandra makedonskog i da ima pravo da sebe naziva „Piterom Makedonskim“.

Objasnio je severomakedoncu  da su Ukrajinci „drevni Sumeri“.

Zaev je uzvratio da je čitao o tom otkriću ukrajinskih naučnika i naglasio da „istorija može objediniti“ njegove podanike i današnje Ukrajince.

„Porošenko“ je posavetovao Zaevu da Vartolomeju da mito da bi dobio autokefalnost za „Makedonsku crkvu“.

Posebno je naglasio da mu je Vartolomej rekao da će „dati popust“ ako mu „dovede prijatelja“ (Zaeva).

Vovan i Leksus

Potom je skopskom „amerikancu“ objasnio kako je on kod Vartolomeja odradio posao:

„Patrijarhu Vartolomeju dao sam lični prilog. Suma koju sam Vama pomenuo bila bi – sa popustom. A ja sam platio više – 150.000 evra“.

„Porošenko“ je predočio Zaevu da Makedonija ima „odličnu šansu“ koju ne treba da propusti. Čak je ukazao: Vartolomej se saglasio, možete krenuti sa procesom dobijanja autokefalnosti.

Vovan i Leksus tvrde da je Zaev pristao da plati za autokefalnost „Makedonske pravoslavne crkve“. I to – u gotovini.

Navodno je rekao: „To je veoma dobro. Neće biti problema“.

Ruski prankeri su Zaeva od avgusta 2018-te `navukli` nekoliko puta.

Tada su u razgovor ubacili i nekoliko rečenica Jensa Stoltenberga, izgovorenih u različito vreme, a Zaevu su rekli da je generalni sekretar NATO „tu, pored“ i da mu prepuštaju slušalicu da severomakedonca pozdravi.

Tada je „Porošenko“ sa Zaevom razgovarao i o Kosovu, a uoči ukrajinskih predsedničkih izbora o Rusiji i – Vladimiru Zelenskom.

Minulog aprila su Vovan i Leksus kao „Porošenko“ driblali Ramuša Haradinaja. Čak su uspeli da ga ubede da će novi predsednik Ukrajine biti Vovan Leksusov…

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/rusima-koji-su-izigravali-porosenka-zaev-rekao-da-je-spreman-da-podmiti-vartolomeja

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar