Одабрано Свијет

Шарлије: Хитлер је заиста умро у свом бункеру 30. априла 1945. – од цијанида и метка

РУСКА ФСБ И АРХИВИ ОМОГУЋИЛИ ФРАНЦУСКОМ НАУЧНИКУ ДА ИСПИТА ДИЈЕЛОВЕ ХИТЛЕРОВЕ ЛОБАЊЕ`
  • Филип ШАРЛИЈЕ: „Његови зуби су аутентични, нема никакве могуће сумње. Наша студија доказује да је Хитлер сигурно умро 1945. године“
  • „Испитивањем зуба није пронађено присуство барута, што искључује пуцање револвером у уста, и више изгледа да се ради о пуцњу у врат или у сљепоочницу. Истовремено, плавичасте наслаге примјећене на протезама би могле да буду повезане с хемијском реакцијом између цијанида и метала протезе“

АДОЛФ Хитлер дефинитивно је умро 1945. у Берлину, без сумње под дејством цијанида, али такође и од метка, произлази из налаза француских истражитеља који су испитали фрагменте његових зуба и лобање сачуваних у Москви.

„Његови зуби су аутентични, нема никакве могуће сумње. Наша студија доказује да је Хитлер сигурно умро 1945. године“, рекао је за Франс прес професор Филип Шарлије.

Студија урађена заједно с другим истражитељима објављена је јуче у научном часопису European Journal of Internal Medicine.

Анализа узорака узетих са Хитлерових зуба и његових бројних протеза показује да су бијеле наслаге заиста каменац и да нема трагова меса с обзиром да је Хитлер био вегетаријанац, рекао је исти извор.

Са овим открићем, о коме је крајем марта говорено у документарцу телевизије „Франс два“, могу да се прекину све теорије завјере о томе да је Хитлер преживео, рекао је Шарлије и додао да Хитлер није побјегао у Аргентину у подморници нити је у скривеној бази у Антарктику или на скривеној страни Мјесеца.

Руска државна безбједност (ФСБ) и архиве руске државе дозволили су тиму научника да испитају Хитлерове кости, први пут од 1946. године, рекао је тај научник.

Француски тим могао је да испита дијелове лобање за коју је речено да је Хитлерова, која показује рупу на лијевој страни која изгледа да је изазвана метком. Међутим, научницима није дозвољено да узимају узорке тог дијела лобање.

Како изгледа, морфологија је потпуно упоредива с рендгенским снимцима Хитлерове лобање који датирају годину дана прије његове смрти, рекао је тај научник.

Ова студија подупире опште прихваћену верзију да је Хилтер умро 30. априла 1945. у свом берлинском бункеру са својом партнерком Евом Браун, али, такође, уноси нове елементе о узроку његове смрти, рекао је Филип Шарлије.

„Нисмо знали да ли је употријебио пилулу цијанида да се убије или је пуцао себи у главу. Како изгледа, урадио је обе ствари“, рекао је.

Испитивањем зуба није пронађено присуство барута, што искључује пуцање револвером у уста, и више изгледа да се ради о пуцњу у врат или у сљепоочницу. Истовремено, плавичасте наслаге примјећене на протезама би могле да буду повезане с хемијском реакцијом између цијанида и метала протезе, рекао је тај истражитељ.

Доктор Шарлије, антрополог и специјалиста судске медицине, испитивао је и аутентичност срца енглеског краља Ричарда Лављег Срца, и оспоравану аутентификацију мумифициране главе француског краља Анрија Четвртог.

Бета

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар