Одабрано Свијет

Сиријска армија на само два километра од границе са Јорданом

ПОД ВЛАСТ ДАМАСКА ВРАТИЛО СЕ 70 ГРАДОВА И НАСЕЉА НА ИСТОКУ И ЈУГОИСТОКУ ПРОВИНЦИЈЕ ДЕРАА
  • У току су преговори за предају побуњеника који држе градове , Тофас и Мзејриба. Нејасна је, међутим, ситуација око града Босра-еш-Шам који је познат по римском амфитеатру који се налази на Унесковом списку Свјетске културне баштине. Терористи и побуњеници који га држе три пута су посљедњих дана прекидали преговоре о капитулацији

СИРИЈСКА армија ослободила је 70 градова и насеља на истоку и југоистоку провинције Дераа.

На овај начин је стигла на само два километра од греанице са Јорданом.

Телеканал Al-Mayadeen је објавио да је добар део тих градова и насеља прешао на страну Башара Асада, односно – вратио се под власт Дамаска.

Претходно је више одреда „наоружане опозиције“ прихватило понуду да положи оружје у замјену за амнестију и могућност да се њихови припадници врате мирном животу.

Неки су чак обећали да ће владиним снагама помагати у даљој борби против терористичких формација Исламска држава и Џебхат ан-Нусра (сиријска филијала Ал Каиде).

Јединице сиријске армије нападале су данас положаје Џебхат ан-Нусре око насеља Џумрук-ел-Кадима и Ен-Нуејма која се налазе недалеко од административног центра провинције Дераа (110 километара јужно од Дамаска).

То је постало могуће јер су претходно преузеле контролу над висовима Тел-Змејтија и прошириле зону операција на југозападу провинције гдје је у суботу ослободила насеља Ел-Џиза и Ес-Сахва и прекинула линије снабдјевања терориста.

У току су преговори за предају побуњеника који држе градове , Тофас и Мзејриба.

Нејасна је, међутим, ситуација око града Босра-еш-Шам који је познат по римском амфитеатру који се налази на Унесковом списку „свјетске културне баштине. Терористи и побуњеници који га држе три пута су посљедњих дана прекидали преговоре о капитулацији.

Улогу посредника у овим преговорима играју Јорданци.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар