Одабрано

Трамп пријети да ће обуставити рад своје владе ако демократе не подрже градњу зида према Мексику

У САД ПОСТОЈИ 12 МИЛИОНА НЕЛЕГАЛНИХ ИМИГРАНАТА, А ОН ЖЕЛИ УСЕЉАВАЊЕ СА ЗАСЛУГАМА
  • У САД је од 1977-ме – због разногласја између конгресне већине и администрације – равно 17 пута долазило  до прекида у функционисању извршне власти. Најкраћи прекид трајао је три дана, а најдужи 21 дан– од 15. децембра 1995-те и 6. јануара 1996-те

ДОНАЛД Трамп запријетио је да ће обуставити рад владе САД ако демократе одбију да на гласању у Конгресу САД подрже „безбједност државне границе“.

Предсједник САД у суштини врши притисак на демократе да гласају за градњу ограде (зида) на граници са Мексиком:

„Бићу присиљен да обуставим рад владе ако демократе буду гласале против безбједности наших граница, укључујући градњу зида. Морамо се ослободити имигрантских лутрија и томе сличног, са пратећим ловом илегалних имиграната, и коначно прећи на систем усељавања заснован на заслугама. Морамо обезбједити да нам долазе само истакнути људи“.

Трамп је декрет о `зиду` потписао пет дана након уласка у Бијелу кућу, али отада без успјеха покушава да реализује тај дио својих предизборних обећања.

У Сједињеним Државама је око 12 милиона нелегалних миграната, а Трамп их сматра и великом опасношћу по националну безбједност.

Амерички лидер није објаснио шта тачно подразумјева под обуставањем рада федералне владе. Једино је навео да би могао да „затвори владу“.

Он нелегалне имигранте сматра прекршиоцима закона које треба откривати и депортовати одакле су дошли.

У САД је од 1977-ме – због разногласја између конгресне већине и администрације – равно 17 пута долазило  до прекида у функционисању извршне власти.

Најкраћи прекид трајао је три дана, а најдужи 21 дан – од 15. децембра 1995-те и 6. јануара 1996-те.

Под Билом Клинтоном је до прекида у функционисању његове администрације долазило два пута (укупно 26) дана, а под влашћу Барака Обаме једном (16 дана).

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар