Одабрано Свијет

Трамп забранио да се Бијела кућа на било који начин огласи поводом Мекејнове смрти

СЕНАТОР-ЈАСТРЕБ ЗАБРАНИО ДА МУ ПРЕДСЈЕДНИК САД ГОВОРИ НА САХРАНИ, ЗАТРАЖИО – ОБАМУ И БУША-МЛАЂЕГ
  • The Washington Post објавио да су „сарадници предсједничког апарата“ били предложили да се официјелним саопштењем да „висока оцјена животу и хероизму сенатора Мекејна“. Прецизирао да су за то били и шеф апарата Бијеле куће Џон Кели и њена портпаролка Сара Сандерс. Да су чак предлагали да се Мекејн назове „херојем Сједињених Држава“, а да гаТрамп сматрао човјеком који је издао и њега и Републиканску партију
  • Џон Мекејн је до краја свог живота сматрао да Трамп представља америчку историјску аномалију. Вјероватно Трампу није опростио што је у једном разговору рекао да га не сматра америчким херојом јер је као војни пилот био оборен и провео пет година у вијетнамском заробљеништву

АМЕРИЧКИ сенатор Џон Мекејн, који је преминуо у суботу, затражио је у свом политичком тестаменту да му на сахрани говоре бивши амерички предсједници Барак Обама и Џорџ Буш-Млађи, али и нагласио да не жели присуство актуелног предсједника САД Доналда Трампа.

У Вашингтону је, ето, чак и смрт политичка ствар.

Сенатор из Аризоне је и за живота говорио да су Трампово понашање и популистички стил супротни основним вриједностима САД и свјетској улози коју та земља треба да има.

Трамп је само написао твит поводом Мекејнове смрти.

Док су чланови његове најближе породице величали Мекејнов карактер и заслуге, он то није учинио. А суздржана је била и Бијела кућа

The Washington Post је објавио да је управо Трамп забранио да Бијела кућа изда саопштење у којем се хвали Мекејнова каријера у Сенату и у војној служби.

Лист наводи да су „сарадници предсједничког апарата“ били предложили да се официјелним саопштењем да „висока оцјена животу и хероизму сенатора Мекејна“. Прецизира да су за то били и шеф апарата Бијеле куће Џон Кели и њена портпаролка Сара Сандерс. Да су чак предлагали да се Мекејн назове „херојем Сједињених Држава“.

Наводно је у овом смислу похвални текст за Мекејна био Трампу предложен док је још сенатор-републиканац био жив. Предсједник САД је, међутим, био неумољив. Саопштио им је да ће се огласити само он и то – преко Твитера.

А на тај начин је само изразио саучешће Мекејновој породици. Без оцјењивања његове политичке каријере и заслуга.

По традицији, Бијела кућа се оглашава поводом смрти истакнутих Американаца.

Мекејн је до краја свог живота сматрао да Трамп представља историјску аномалију.

Вјероватно Трампу није опростио што је у једном разговору рекао да га не сматра америчким херојом јер је као војни пилот био оборен и провео пет година у вијетнамском заробљеништву.

The Washington Post тврди да се Трамп у посљедње вријеме веома негативно односио према Мекејну. Наводно је својим помоћницима говорио да му сенатор није пријатељ, да је „издао“ и њега и Републиканску партију и да у Сенату САД минира „напоре администрације“.

Поводом Мекејнове смрти заставе САД над Бијелом кућом биле су ипак `на пола копља`.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар