Одабрано Свијет

Трамп због епидемије исплаћује по 3.000 долара свакој америчкој породици са двоје деце

НА ТО ЋЕ ПОТРОШИТИ $500 МИЛИЈАРДИ, А ЈОШ 300 МИЛИЈАРДИ ФИРМАМА ДА НЕ ОТПУШТАЈУ РАДНИКЕ
  • Амерички министар финансија Стивен МНУЧИН претходних дана изјављивао да је администрација САД спремна да у финансијски систем `упумпа` чак 4 трилиона долара: „Са толиком сумом бисмо помогли свима – од малог до крупног бизниса – да се одрже у наредних 90 до 120 дана“

МИНИСТАР финансија САД Стивен Мнучин објавио је да ће држава – у оквиру борбе против последица епидемије коронавируса – сваком одраслом Американцу помоћи са по 1.000 долара.

У интервјуу Fox Business, додао је да ће помоћ за свако дете бити 500 евра и прецизирао да ће тако породица са двоје деце добити 3.000 долара.

Дакле: по 3.500 свакој породици са троје деце.

Мнучин је прецизирао да ће исплате почети кроз три недеље. Уколико Конгрес САД прихвати текст закона којим се то омогућава.

Такве исплате породицама, по његовим речима, премашиће у укупној суми 500 милијарди долара, а предложени закон рачуна са више од трилион долара.

Мнучин је нагласио да ће 300 милијарди бити помоћ фирмама да не отпуштају раднике.

Око 200 милијарди долара биће повољни кредити гранама америчке економије – укључујући авио-компаније – које највише погађају епидемија и са њом повезана ограничења и забране.

Мнучин је претходних дана изјављивао да је администрација Доналда Трампа спремна да у финансијски систем `упумпа` чак 4 трилиона долара.

Чак је истакао: „Са толиком сумом смо спремни да помогнемо свима – од малог до крупног бизниса – да се одрже у наредних 90 до 120 дана“.

Мнучин је, иначе у интервјуу Fox Business избегао директан одговор на питање – прети ли САД економска рецесија.

Рекао је да је то техничко питање и изнео очекивање да ће економија САД у последњим месецима 2020-те „снажно кренути напред“.

Сједињене Државе тренутно имају преко 26.700 заражених и најмање 340 умрлих.

http://fakti.org/alter-america/izbori-su-cudo-tramp-zbog-epidemije-isplacuje-po-3000-dolara-svakoj-americkoj-porodici-sa-dvoje-dece

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар