Одабрано Свијет

Војно-политички кабинет Израела наредио армији да настави операције против Ирана у Сирији

ИЗРАЕЛСКА ТВ: ЧИМ РУСКИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ С-300 СТИГНУ У СИРИЈУ – ИЗРАЕЛ ЧЕКА КОШМАР

Авигдор Либерман

  • Израелски министар одбране Авигдор ЛИБЕРМАН: Нећемо дозволити да се у Сирији појаве истурене базе Ирана за напад на Државу Израел. Ми за то имамо све неопходне путеве и све могућности. Ништа се није промијенило на плану наших дејстава у Сирији. Нема више слободе дјеловања, али нема бирања јер ми видимо пријетње из Сирије животно важним интересима Државе Израел“

ВОЈНО-политички кабинет Израела, који одлучује о питањима националне безбедности, објавио је да својој Армији одбране издао наређење да настави операције усмерене на онемогућавање Ирана да се војно учврсти у Сирији.

Истовремено је саопштио да јој је указао на потребу да настави „координацију са Русијом“ поводом свих војно-безбједносних питања повезаних са израелским антииранским дјеловањем.

Израелски министар одбране, Авигдор Либерман, додатно је прецизирао да Тел Авив „неће дозволити да се у Сирији појаве истурене базе Ирана за напад на Државу Израел“. Још је додао:

„Ми то нећемо дозволити. Ми ћемо то унапред осујетити. Ми за то имамо све неопходне путеве и све могућности. И даље ћемо дјеловати обазриво и одговорно и само онда када нема другог избора“.

Не апострофирајући руску испоруку С-300 Сирији, Либерман је у наставку рекао и ово:

„Ништа се није промијенило на плану наших дејстава у Сирији. Нема више слободе дјеловања, али нема бирања јер ми видимо пријетње из Сирије животно важним интересима Државе Израел“.

Све ово се могло очекивати. Тел Авив мора демонстрирати тврдоћу поводом Сирије и Ирана. Међутим, израелски медији показују поприличну забринутост.

Телевизијски Девети канал објавио је да Израел кроз двије недјеље, кад руски ракетни системи С-300 стигну у Сирију, „чека кошмар“.

Дневни лист The Jerusalem Post упозорава да ће сиријска ПВО са С-300 бити опасност по израелску авијацију јер ће моћи да прати авионе и балистичке ракете на растојањима до 300 километара.

Haaretz наглашава да ће они који одлучују о дејствима израелске авијације прије сваког сљедећег напада на објекте у Сирији „морати да два пута размисле“.

Лист Ediot Aharont све је сажео у кратку реченицу: „С-300 су лоша вијест за Израел“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар