Odabrano Svijet

Zaev pokušava da porekne da je spreman da podmiti Vartolomeja sa 100.000 evra

NE PORIČE DA SU GA RUSKI PRANKERI NAVUKLI I DA JE VEROVAO DA RAZGOVARA SA POROŠENKOM
  • Povodom rečenog o Carigradskom patrijarhu: „Na delu snimka (razgovora) postoje tragovi tehničkog mešanja pa se mogu izvući lažni zaključci o njegovom sadržaju. Ovo se odnosi i na deo koji se tiče Makedonske pravoslavne crkve. Jesam rekao da sam privržen ambiciji da Makedonska crkva dobije autokefalnost“ 
  • FAKTI:  Uvija se, evo, skopski američki crv. Muca, laže i folira. Kuražno saopštava da neće podneti ostavku. Ne sme, naravno, da ponudi svoj snimak razgovora sa „Porošenkom“, a makedonske službe ga sigurno imaju. Ne sme jer bi sam sebe skinuo do gola. Nezavisno od svega, Vartolomej mu neće poverovati…

GLAVNI „amerikanac“ u Skoplju – Zoran Zaev – izjavio je da žali zbog onoga što je ruskim prankerima Vovanu i Leksusu rekao o Carigradskom patrijarhu Vartolomeju i zavisnosti Srbije o Rusije.

Da bi se vadio, Zaev je izneo tvrdnju da „na delu snimka (razgovora) postoje tragovi tehničkog mešanja pa se mogu izvući lažni zaključci o njegovom sadržaju“:

„Ovo se odnosi i na deo koji se tiče Makedonske pravoslavne crkve. Ja sam samo rekao da sam privržen ambiciji da Makedonska crkva dobije autokefalnost. Uostalom, nikada nije bila tajna ni sporna moja pozicija koja se svodi na pomaganje MPC i u zemlji i u inostranstvu“.

Zaev je priznao da je „celu noć preslušavao objavljeni snimak razgovora“  i naglasio da je je utvrdio da otkrio nikakve državne tajne niti rekao bilo šta što bi ugrozilo državnu bezbednost. Ovo se odnosilo na rečeno o Srbiji, a u nastavku je rekao:

„Žao mi je što se zbog nepažnje može reći i nešto što ne stoji kako bi trebalo. Poznata je opredeljenost Srbije za integraciju u EU. Nikoga nisam želeo da uvredim, ali je suština u tome što je sada veoma primetna saradnja Srbije i Rusije“.

Ovo je pokušaj vađenja povodom rečenog (Vovanu i Leksusu, koji su u razgovoru sa njim izigravali Petra Porošenka) da „rukovodstvo Rusije ima kontrolu nad Aleksandrom Vučićem.

Zaev je saopštio da niko od njegovih saradnika neće biti kažnjen zbog toga što se on našao u prilici da razgovara sa prankerima umesto sa pravim Porošenkom.

Priznavši da je zaista došlo do njegovog razgovora sa „Porošenkom“, naglasio je da će se izviniti ako „uslede zamerke sa treće strane“.

Pod ovim je najverovatnije imao u vidu Beograd i Carigradsku patrijaršiju.

On tvrdi da je postao `meta` Vovana i Leksua zbog kretanja Severne Makedonije ka NATO. Imajući u vidu ruske državne strukture, dodao je:

„Te strukture za diskreditovanje koriste nove forme, taktike i instrumente, a na udaru su ličnosti i države  evroatlantskog usmerenja“.

„Amerikanac“ je, kako se i moglo očekivati, naglasio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku. U uverenju da je to nešto dobro i duhovito, dodao je da mu je drago što se našao u društvu svetskih lidera koje su ruski prankeri već ranije „driblali“.

http://fakti.org/posrbljene-vesti/zaev-pokusava-da-porekne-da-je-spreman-da-podmiti-vartolomeja-sa-100000-evra

 

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar