Предсједник РС

Бошњаци одустали од вета, одлука о ванредном стању ступа на снагу

ЦВИЈАНОВИЋ РАЗГОВАРАЛА СА МИХНЕТОМ ОКИЋЕМ И ЕДИНОМ РАМИЋЕМ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: “Мислим да смо се разумјели. Искрено говорећи, није ни било потребе да изгубимо ово вријеме да би одлука о проглашењу ванредног стања ступила на снагу. Данас смо о томе разговарали и разријешили дилеме у вези са повратничком популацијом”

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да данашњи састанак са потпредсједавајућим Вијећа народа Српске из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником у Народној скупштини Едином Рамићем није био у функцији давања гаранција, јер су неке ствари логичне, али јесу уклоњене недоумице.

“Мислим да смо се разумјели. Искрено говорећи, није ни било потребе да изгубимо ово вријеме да би одлука о проглашењу ванредног стања ступила на снагу. Данас смо о томе разговарали и разријешили дилеме у вези са повратничком популацијом”,  рекла је Цвијановићева Срни замољена да прокоментарише Рамићеву изјаву након састанка да су добили „потребна објашњења и гаранције да повратничка популација неће имати никакве негативне посљедице након ступања на снагу Одлуке о ванредном стању“

Предсједница Републике је поновила да данашњи састанак није био у функцији давања гаранција, али да су уклоњене недоумице.

“Важно је да се процеси не блокирају јер оно што радимо сада носи посебне изазове у здравственом и економско-финансијском смислу”, истакла је Цвијановићева.

Договор је створио претпоставке да одлука о ванредном стању ступи на снагу.

Јер, на састанку у Палати Републике је договорено да одлука ступити на снагу без покретања поступка заштите виталног националног интереса од стране Клуба бошњачких делегата у Вијећу народа Републике Српске.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар