Predsjednik RS

Bošnjaci odustali od veta, odluka o vanrednom stanju stupa na snagu

CVIJANOVIĆ RAZGOVARALA SA MIHNETOM OKIĆEM I EDINOM RAMIĆEM
  • Željka CVIJANOVIĆ: “Mislim da smo se razumjeli. Iskreno govoreći, nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom”

PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da današnji sastanak sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

“Mislim da smo se razumjeli. Iskreno govoreći, nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom”,  rekla je Cvijanovićeva Srni zamoljena da prokomentariše Ramićevu izjavu nakon sastanka da su dobili „potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju“

Predsjednica Republike je ponovila da današnji sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, ali da su uklonjene nedoumice.

“Važno je da se procesi ne blokiraju jer ono što radimo sada nosi posebne izazove u zdravstvenom i ekonomsko-finansijskom smislu”, istakla je Cvijanovićeva.

Dogovor je stvorio pretpostavke da odluka o vanrednom stanju stupi na snagu.

Jer, na sastanku u Palati Republike je dogovoreno da odluka stupiti na snagu bez pokretanja postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa od strane Kluba bošnjačkih delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar