Предсједник РС

Цвијановић: Бошњаци су навикли да галамом изнуђују да им странци испуне унитаристичке жеље и снове

ОГЛАСИЛА СЕ ПОВОДОМ ПИСМА КОНГРЕСА БОШЊАКА АМЕРИЧКИМ ЗВАНИЧНИЦИМА
  • Писмо потписала извршни директор Конгреса Бошњака Сјеверне Америке Селма Порча, а њиме се од САД захтјева да предсједници Српске забране улазак у Америку и да је ставе на листу за блокирање и откажу све заказане састанке са њом
  • Предсједник РС Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Нека Порча пише америчким институцијама да забране улазак у САД њеним политичким перјаницама које су у својој политичкој или дипломатској каријери дијелиле пасоше радикалним екстремистима који су овдје одсјецали главе и имали везе са сваким терористичким актом у свијету

ПОВОДОМ писма Конгреса Бошњака упућеног америчким званичницима, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су „острашћени, тенденциозни и безобразни навикли да виком и галамом праве притисак на сваког странца да би им испунили унитаристичке политичке жеље и снове о БиХ у којој Срби и Хрвати климају главом и пузе пред њиховим политичким амбицијама“.

Селма Порча

Цвијановићева је рекла да је, нажалост, та њихова приватизација што домаћих, што појединих страних институција знала и успјети.

На молбу Срне да прокоментарише писмо које је извршни директор Конгреса Бошњака Сјеверне Америке Селма Порча упутила званичницима САД, а у којем, како је навела, захтјева да предсједници Српске забране улазак у Америку и да је ставе на листу за блокирање и откажу све заказане састанке са њом, Цвијановићева је предложила Порча да пише америчким институцијама да забране улазак њеним политичким перјаницама које су у својој политичкој или дипломатској каријери дијелили пасоше радикалним екстремистима који су овдје одсијецали главе и имали везе са сваким терористичким актом у свијету.

– Нажалост, такви још раде у институцијама БиХ. И још крстаре свијетом и мотају се по институцијама многих држава само с једним циљем да причају против Републике Српске и њених званичника – рекла је предсједник Српске.

Цвијановићева је истакла да је у функцији заштите тих појединаца и скретања пажње са тог мрачног имиџа БиХ и ова писанија Конгреса Бошњака.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар