Предсједник РС

Цвијановић: Да ли је бубица будалаштина „виртуелног“ Станивуковића или су умијешане стране службе?

НА СУСРЕТ РУКОВОДСТАВА РС И СРБИЈЕ ДОШАО СА БУБИЦОМ НА РЕВЕРУ – ИНТЕРВЕНИСАО ВУЧИЋЕВ `ПРОТОКОЛ`
  • Станивуковићев кабинет: „Градоначелник није имао никакав план, нити намеру да тајно снима састанак у Банском двору. Сви који су пратили свечану академију могли су да виде да је он током читаве церемоније имао микрофон-бубицу на сакоу у сврху снимања видеа са академије, те исто тако да је састанак уследио одмах по завршетку програма, због чега бубица није скинута на време“
  • Председник Републике Српске Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Треба испитати да ли је у питању само брука, непоштовање институција и функционера Србије и Српске или дечија игра спремљена за наставак виртуелног живота градоначелника јер он о конкретним стварима ништа не зна, чему смо данас сведочили на састанку са градоначелником. Треба проверити и – није ли посао обављан за неку страну службу
  • Оценила да је Република Српска стабилна, али да је нестабилна БиХ: „Било би далеко лакше да се живи у окружењу где се може осетити стабилност на неком ширем терену. У оваквој држави се то не може, ако имате такву острашћеност и ако постоје они којима у глави станује рат. Нема искрених односа, разумевања, жеље да се превазиђу одређени проблеми, да се из прошлости извуку поуке и да видимо како прагматично можемо да организујемо будућност
  • Додала: У БиХ нема напретка, а Српска иде напред и то многе нервира

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Драшко Станивуковић, имао је бубицу на реверу одела за време разговора у Банском двору са председником Србије Александром Вучићем, председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком и председником Скупштине града Младеном Илићем.

Постојe тврдње да градоначелник није био озвучен, такође – да је све случајност  јер је пре састанка био на снимању спота поводом Дана града.

Незаванично, Станивуковић је – када је био упозорен на бубицу – рекао да се на његовом реверу нашла случајно, те да није то намерно урадио.

Потом је његов кабинет издао саопштење у коме се наглашава:

„Градоначелник Бање Луке није имао никакав план, нити намјеру да тајно снима састанак у Банском двору. Сви који су пратили свечану академију могли су да виде да је градоначелник током читаве церемоније имао микрофон-бубицу на свом сакоу у сврху снимања видеа са академије, те исто тако да је састанак уследио одмах по завршетку програма, због чега бубица није скинута на време“.

И додатно указује: „Нелогични су и злонамерни наводи да је градоначелник имао план да тајно сними састанак и то са бубицом која је била јасно истакнута и видљива на његовом сакоу током читавог дана. Ти наводи нарушавају углед читавог догађаја и институције коју градоначелник представља“.

Остало је ипак отворено питање: да ли је  градоначелник Бањалуке хтeо да сними разговор у којем је учествовао?

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је незамислив скандал који је изазвао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић када је на састанак са руководствима Српске и Србије ушао са „бубицом“.

Истакла је да је то бламажа и Бањалуке и њених грађана:

„Да ли је у питању само брука, непоштовање институција и функционера Србије и Српске, или је будаласта дечија игра спремљена за наставак виртуелног живота градоначелника јер о конкретним стварима ништа не зна, чему смо данас сведочили на састанку са градоначелником, или је посао обављан за неку страну службу, то се треба испитати”.

Замољена да додатно прокоментарише скандал са „бубицом“, Цвијановић је рекла да је чињеница да је тако нешто незамисливо у озбиљној комуникацији озбиљних људи и нагласила да је то бацило тамну сенку на мноштво лепих догађаја везаних за долазак делегације Србије и добрих планова.

У наставку је рекла да је Република Српска стабилна, али да је нестабилна БиХ, те да би било далеко лакше да се живи у окружењу где се може осетити стабилност на неком ширем терену.

„У оваквој држави се то не може, ако имате такву острашћеност и ако постоје они којима у глави станује рат. Нема искрених односа, разумевања, жеље да се превазиђу одређени проблеми, да се из прошлости извуку поуке и да видимо како прагматично можемо да организујемо будућност.

– Не говорим о будућности пуној љубави, али морамо бити практични и прагматични и користити све оно што имамо да би два ентитета живела у миру, да би функционисали и користили могуће погодности које се налазе на нивоу БиХ. То је моја визија суживота. А визија у којој вас неко малтретира, мрцвари, не да вам да живите, да се финансијски опоравите, да политички да делујете стабилно… не признајем такво окружење, зато што је то оптерећење, а не олакшање“, нагласила је Цвијановићева.

Она је за Телевизију Приједор рекла да се о томе мора отворено причати, иако је свесна да са друге стране нема саговорника, зато што су навикли да увек направе галаму, ослоне се на раме неког странца и траже да неко брани оне вредности које не станују у БиХ.

„Република Српска иде напред и то нервира многе. Не смемо заустављати развој Републике Српске“, поручила је предсједник Српске.

Она је навела да не види никакав напредак БиХ.

„Ми имамо високог представника који каже да је Република Српска оптерећење за БиХ. То је безобразлук. Спрега политичког Сарајева и међународне заједнице је таква да брани неки суверенитет и територијални интегритет“, рекла је Цвијановићева, упитавши „какав суверенитет ми бранимо у земљи у којој високи представник може да ради то што ради“?

http://fakti.org/srpska/cvijanovic-da-li-je-bubica-budalastina-virtuelnog-stanivukovica-ili-su-umesane-strane-sluzbe

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар