Предсједник РС

Цвијановић: Инцко је прешао црту – мандат му даје право да прича на овај начин

„САМ СЕБЕ ЈЕ СРОЗАО НА НИВО ЗАЈЕДЉИВОГ И ОСТРАШЋЕНОГ ЛОБИСТЕ“
  • „Рећи како је Република Српска наметнула српском народу терет кривице је одвратна изјава и увреда свим Србима и показује лошу намјеру према Републици Српској, а поготово према породицама оних који су изгубили своје најмилије“
  • „Неки високи представници су пријетили, неки кажњавали, неки наметали вјештачка рјешења и од свега тога је овој држави увијек било горе, никад боље, али је Инцко отишао даље – он је одлучио да трује, компликуј

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је срамотна изјава Валентина Инцка, човјека који је показао да није дорастао међународној функцији коју обавља јер је давно самог себе срозао на ниво заједљивог и острашћеног дневнополитичког лобисте.

„Рећи како је Република Српска наметнула српском народу терет кривице је одвратна изјава и увреда свим Србима и показује лошу намјеру према Републици Српској, а поготово према породицама оних који су изгубили своје најмилије“, истакла је предсједник Републике упитана да прокометарише Инцкову изјаву да није он наметнуо колективну одговорност, већ да је, како каже, Република Српска наметнула српском народу терет кривице.

Цвијановићева је навела да је о мандату високог представника сувишно било шта рећи јер су људи који су обављали те функције углавном дјеловали изван задатог оквира.

Она је истакла да су неки пријетили, неки кажњавали, неки наметали вјештачка рјешења и од свега тога је овој држави увијек било горе, никад боље, али Инцко је отишао даље – он је одлучио да трује, компликује, вријеђа и умишља да је он тај који ће говорити шта је Србима Република Српска.

„Не бих никога да вријеђам и не бих себи дозволила да говорим лоше о било којем колективитету на планети, али о историји би се свашта могло рећи. Дакле, Инцко је прешао црту. Не постоји мандат који му дозвољава да прича на овај начин. Јасно је да БиХ у којој ни Срби, ни Хрвати не би имали никаква политичка права, па ни право на идентитет, мјера његове визије БиХ. Али, то није наша мјера у Републици Српској“, поручила је Цвијановићева.

Да се ово дешава у сфери билатералне дипломатије, истакла је Цвијановићева, ствари би се лакше ријешиле, јер ту озбиљне земље повуку шарлатане, оне који раде наопако и који су изгубили кредибилитет, али Инцко је пензионер без одговорности према својој земљи.

„Додуше, он не ужива подршку ни свих у чије име врши мандат, зато што је то превазиђена категорија и што се претворила у оруђе појединих политика, а не инструмент подршке изградњи повјерења у БиХ. Он није ни подршка процесу европских интеграција, већ терет и ЕУ и оном што они неострашћени у ЕУ желе да постигну. Једноставно речено, на сцени је малигни утицај високог представника и Република Српска треба да зна с ким има посла“, констатовала је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар