Предсједник РС

Цвијановић: Комшић и Џаферовић нека знају да у БиХ без Срба нема „државних снага“

„МИ У СРПСКОЈ НЕ ПРИЧАМО ОД ОТЦЈЕПЉЕЊУ ОД БиХ ВЕЋ О ПОШТОВАЊУ УСТАВА БиХ“
  • Ако мисле како ће Србе из тих институција натјерати да малтретирају Србе које су оставили код куће, у Републици Српској, онда се грдно варају. Ако, пак, не рачунају на Србе, онда за то постоји неки други назив
  • Предсједник РС нагласила: „Брине подударност ставова Бакира Изетбеговића и опозиције у Републици Српској. Зашто се они утркују да кажу исто што и Изетбеговић, на то треба обратити пажњу и питати да ли су они за Устав и оно што је он дао Републици Српској или су за оно што би од БиХ направили ОХР и СДА?
  • Упозорила: „ОХР се не може упустити у било какву борбу, како то призива Бакир, јер су вишегодишња спрега ОХР-а и радикалне политике СДА и довели БиХ у овакво стање. Изетбеговић настоји овладати правосуђем у БиХ како би се обрачунавао са Републиком Српском. Он то и не крије. Његова визија БиХ није и наша визија. Имамо Устав БиХ и сагласност коју смо дали на такво унутрашње уређење БиХ. То је наш оквир

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да не зна коме Жељко Комшић и Шефик Џаферовић пријете, али да их ваља подсјетити да нема никаквих „државних снага“ ако у њима не учествују и људи из Републике Српске.

„Ако мисле како ће Србе из тих институција тјерати да малтретирају Србе које су оставили код куће, у Републици Српској, онда се грдно варају. Ако, пак, не рачунају на Србе, онда за то постоји неки други назив“, истакла је Цвијановићева замољена да прокоментарише Комшићеве и Џаферовићеве изјаве да ће „државне снаге“ реаговати и неће дозволити отцјепљење ни педља БиХ, уколико изостане реакција међународне заједнице.

Што се тиче њихове приче како се неће дозволити отцјепљење, рекла је предсједник Српске, и ту их ваља кориговати:

Не причамо о отцјепљењу, већ о поштовању Устава, јер је његово непоштовање апсурд у којем тешко која држава може преживјети. О томе колико нам је досадило њихово чаршијско малтретирање, не треба ни трошити ријечи. Било како било, о томе шта ће бити, неће одлучивати привјесак СДА Жељко Комшић, нити Шефик Џаферовић“, поручила је Цвијановићева.

Предсједник Српске је нагласила да оно што брине јесте подударност ставова Бакира Изетбеговића и опозиције у Републици Српској.

„Зашто се они утркују да кажу исто што и Изетбеговић, на то треба обратити пажњу и питати да ли су они за Устав и оно што је он дао Републици Српској или су за оно што би од БиХ направили ОХР и СДА?“, упитала је Цвијановић.

Предсједник Српске је истакла да се ОХР не може упустити у било какву борбу, како то призива Бакир, јер су вишегодишња спрега ОХР-а и радикалне политике СДА и довели БиХ у овакво стање.

„Апсолутно су непримјерене и Изетбеговићеве пријетње правосуђем, али је јасно да њиме све вријеме и настоји овладати како би се обрачунавао са Републиком Српском. Он то и не крије“, указала је Цвијановићева.

То што своју инвазивну и радикалну политичку агенду увија у причу о наводној функционалности БиХ, истакла је Цвијановићева, не чини је мање опасном, напротив.

„Његова визија БиХ није и наша визија. Имамо Устав и сагласност коју смо дали на такво унутрашње уређење БиХ. То је наш оквир“, поручила је предсједник Републике.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар