Главно Предсједник РС

Цвијановић најавила вишегдишњи програм демографске обнове Српске

ВАЖНУ УЛОГУ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОГРАМА СА ВИШЕ ПАРТНЕРА ИМАЋЕ ЗАВОД ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ РС
  • Завод већ донио одлуку о расписивању Програма стартап Српска вриједности два милиона КМ, чија је циљна група запошљавања млади до 35 година у Републици Српској

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је данас да ће као предсједик Републике покренути вишегдишњи национални програм демографске обнове Српске.

„Циљ овог програма је демографска обнова, створити усове да људи остану овдје и њихово повећано запошљавање, стварање услова за већу креативност инвентивност и иницијативу подстицају“, појаснила је Цвијановићева у изјави новинарима, након што је присуствовала сједници Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске у Бањалуци.

Предсједник Српске је навела да је овај програм амбициозан и због тога што мора јасно да елаборира, идентификује и детектује све оно што су разлози због чега се морамо данас бавити овим проблемом на један посебан начин.

Она је рекла да ће у овај програм биће укључено много субјеката, а један од важних партнера у оквиру тог програма биће Завод за запошљавање Републике Српске са својим циљаним мјерама које ће договарати.

Директор Завода за запошљавање Републике Спске Мирослав Вујичић рекао је да је Управни одбор Завода донио одлуку о расписивању Програма стартап Српска вриједности два милиона КМ, чија је циљна група запошљавања млади до 35 година у Републици Српској.

„Карактеристика овог програма је да се он радио заједно са Србијом, а бивши предсједник Српске Милорад Додик покренуо је иницијативу за реализацију овог пројекта за који је Влада Србије обезбиједила пола милиона евра, док је остатак средстава дала Влада Републике Српске“, истакао је Вујичић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар