Предсједник РС

Цвијановић: Нова Влада Српске ускоро – са измјенама након двије године због ситуације у свијету

ПОТВРДИЛА ДА ЋЕ НОВИ САЗИВ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ БИТИ КОНСТИТУИСАН ПОЛОВИНОМ НОВЕМБРА
  • Предсједница РС нагласила: Биће кадровских освјежења, Влада ће бити брзо формирана, добиће веома брзо прве обрисе, наравно не одмах у јавности

ВЛАСТ у Републици Српској биће формирана на вријеме, потврдила је предсједница Српске Жељка Цвијановић у емисији Отворено речено Радија Републике Српске.

Предсједница Српске је истакла да Република Српска сваки пут до сада своју власт формира у најкраћем року, за разлику од Федерације БиХ.

Цвијановићева је додала да ће нови сазив Народне скупштине бити конституисан половином мјесеца, како је раније и најављено, али и да ће убрзо бити састављена и нова Влада Српске. И овај пут, додаје, Владу ће чинити компетентни стручњаци за све области, од здравства до пољопривреде.

– Биће кадровских освјежења, Влада ће бити брзо формирана, добиће веома брзо прве обрисе, наравно не одмах у јавности. Наравно да су тешки изазови пред новом Владом. Орочење је на двије године јер се ствари на глобалном плану дешавају тако да ће вјероватно бити неопходне и одређене кадровске измјене – рекла је предсједница Српске.

Она је истакла да тешка времена захтијевају посебан ангажман, изразивши увјерење да ће нова Влада Српске бити успјешна као и претходне.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар