Предсједник РС

Цвијановић: Поништавање избора у интересу Сарајева и опозиционих странака у Српској

«СДА НА ОВАЈ НАЧИН – УЗ СВЕСРДНУ ПОМОЋ СДС И ПДП – КАЖЊАВА СРЕБРЕНИЧАНЕ»
  • «Скандалозна одлука ЦИК БиХ представља својеврсну освету грађанима Добоја од оних политичких партија које су узурпирале ЦИК, а које су у том граду сведене на ниво статистичке грешке»

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је данашњом одлуком о поништавању избора на већини бирачких мјеста у Сребреници и Добоју, Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ на најгрубљи начин оспорила изборну вољу бирача у тим локалним заједницама и ставила се у службу остваривања заједничких политичких интереса Сарајева и опозиционих странака у Српској.

„Ова скандалозна одлука представља својеврсну освету грађанима Добоја од оних политичких партија које су узурпирале ЦИК, а које су у том граду сведене на ниво статистичке грешке“, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да истовремено СДА, уз свесрдну помоћ СДС-а и ПДП-а, на овај начин кажњава Сребреничане због тога што су убједљивом већином гласали за Младена Грујичића, а не за њиховог кандидата.

„Посебно је срамотно то што су изборни резултати поништени искључиво на оним бирачким мјестима на којима гласају сребренички Срби, али не и тамо гдје доминантно гласају Бошњаци“, указала је предсједник Српске.

Она је констатовала да се неоснованим и неаргументованим одлукама, попут ове, наставља урушавање интегритета ЦИК-а које је започето нелегалним избором овог сазива и инсталирањем појединих чланова који су на то мјесто дошли директно са позиција савјетника својих страначких лидера или из партијских органа и структура.

„Република Српска осуђује овакву одлуку као неоправдану, политички мотивисану и усмјерену на оспоравање изборне воље грађана Српске, као и урушавање њеног демократског капацитета. Осуђујемо и политичку мотивисаност ЦИК-а, чињеницу да су намјерно одуговлачили одлуку, да су кршили закон, као и то што раде по директиви разних центара моћи који сматрају да начелничко мјесто у Сребреници треба да буде резервисано за Бошњаке, без обзира на вољу бирача“, поручила је предсједник Републике.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар