Вијести Предсједник РС

Цвијановић примила полазнике 11. класе Високих студија безбједности и одбране

НАГЛАСИЛА ДА ЈЕ СРПСКА ЗА ДОСЉЕДНО ПОШТОВАЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да су Република Српска и њене институције опредијељени за очување мира и стабилности, те досљедно поштовање Дејтонског споразума и принципа конститутивности народа.

Цвијановцићева је полазнике 11. класе Високих студија безбједности и одбране, који бораве на студијском путовању у Републици Српској, упознала о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, безбједносним и осталим изазовима у свјетлу тренутних глобалних процеса.

Током пријема у Палати Републике, предсједник Српске је нагласила значај ове посјете Републици Српској, првенствено због унапређења различитих облика сарадње Српске и Србије, како у домену образовања тако и у осталим областима.

Она је пожељела полазницима Високих студија безбједности и одбране стицање нових сазнања и успјех у обављању дужности у систему националне безбједности, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Високе студије безбједности и одбране представљају организациону цјелину у оквиру Школе националне одбране у којој се једном годишње реализује највиши ниво усавршавања официра и државних службеника Министарства одбране Србије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар