Предсједник РС

Цвијановић: Република Српска ће поводом кредита ММФ морати да се правно заштити

ПРЕДСЈЕДНИК РС ОД СЈЕДНИЦЕ УПРАВНОГ ОДБОРА ЦЕНТРАЛНЕ БАНКЕ БиХ НЕ ОЧЕКУЈЕ НИШТА ПОСЕБНО
  • Српска због несређених односа трпи штету и мислим да морамо предузимати одређене правне радње и заштитити себе јер не бисмо ушли у прављење аранжмана да смо мислили да ће иза тога бити овакве шпекулативне ствари, смицалице и преварантска прича

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да не очекује ништа специјално од сједнице Управног одбора Централне банке БиХ јер су свјесни да је до блокаде приступа средствима ММФ-а од 330 милиона евра дошло због тога што не постоји договор бошњачких и хрватских партија ради проблема у оквиру Федерације БиХ (ФБиХ), односно дијељења новца између федералног нивоа и кантона, те да Српска треба наћи начина да се правно заштити.

„У суштини, то је тежак политички неспоразум или проблем који тамо постоји годинама и он се сада нажалост одразио и на овај аранжман“, рекла је Цвијановићева синоћ новинарима у Источном Сарајеву.

Она је истакла да Република Српска због тако несређених односа трпи штету.

„Овдје постоје непринципијелне ствари – прва је да мјесец дана стоји новац који је додијељен, а друга ствар јесте да ми морамо плаћати обавезе за тај новац, односно камате за новац који нисмо повукли. Република Српска апсолутно због тако несређених односа трпи штету и мислим да морамо предузимати одређене правне радње и заштитити себе јер не бисмо ушли у прављење таквог аранжмана да смо мислили да ће иза тога бити овакве шпекулативне ствари, смицалице и преварантска прича“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да Републику Српску не интересују несређени односи у оквиру ФБиХ.

„Ако смо с неким сјели и договорили се, дефинисали и потписали Писмо намјере, направили све што је везано за тај аранжман, очекујемо да повучемо средства, иначе не бисмо разговарали и сматрали да имамо некога за партнера да се договарамо“, рекла је Цвијановићева.

Она је констатовала да у кратком року не очекује никакве помаке и да сматра да се у правном смислу Република Српска мора заштитити.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар