Предсједник РС

Цвијановић: СДА апелацијом не удара само на закон о шумама РС већ и на Устав БиХ

НОВА ЗЛОУПОТРЕБА И ВИТАЛНОГ НАЦИОНАЛНОГ ИНТЕРЕСА И ВИЈЕЋА НАРОДА РС
  • „У Уставу БиХ не постоји ниједна одредба која би БиХ признала право власништва и газдовања шумом и шумским земљиштем“
  • „И ово раде рачунајући на свесрдну подршку Уставног суда БиХ, страних судија, ОХР-а и значајног дијела међународног фактора с намјером развлашћивања Републике Српске и прављења унитарне државе

НАЈНОВИЈА апелација делегата СДА у Вијећу народа Републике Српске којом од Уставног суда БиХ траже да неуставним прогласи Закон о шумама Републике Српске још је један у низу упорних удара на Српску и њену имовину, оцијенила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је истакла да је то удар и на саме темеље дејтонске БиХ с којом се они никад нису саживјели јер је њихова визија БиХ она у којој један доминира над другим.

„Овом апелацијом не оспорава се само конкретан закон већ и сам Устав БиХ у којем не постоји ниједна одредба која би БиХ признала право власништва и газдовања шумом и шумским земљиштем“, рекла је Цвијановићева за „Глас Српске“.

Она је навела да је јасно да они то раде рачунајући на свесрдну подршку Уставног суда БиХ, страних судија, ОХР-а и значајног дијела међународног фактора с намјером развлашћивања Републике Српске и прављења унитарне државе.

Према њеним ријечима, све је то одавно постало дегутантно, а шансе за нормалан живот срозало на најнижи ниво.

„Ово је поновљени образац злоупотребе виталног националног интереса и самог Вијећа народа Републике Српске од стране бошњачких делегата, јер се и једно и друго користи за остварење политичких циљева, због чега се поставља питање и сврхе самог постојања ове наметнуте институције“, рекла је Цвијановићева.

Подношењем ове апелације, додала је, СДА још једном доказује да је свјетски шампион у продуковању политичких криза и да их у томе не може зауставити ни тренутна епидемиолошка ситуација, ни чињеница да људи свакодневно умиру од опаке болести, али ни то што је ФБиХ на европском и свјетском зачељу по броју набављених вакцина против вируса корона.

Цвијановићева сматра да ово сигурно није ни први ни посљедњи атак на Српску из политичког Сарајева.

„Али, неће изостати ни одговор институција Српске у настојању да се не дозволи развлашћивање и одузимање њених Уставом загарантованих наделжности“, закључила је Цвијановићева.

Седморица делегата СДА у Вијећу народа Републике Српске поднијела су Уставном суду БиХ апелацију којом траже, не само да се Закон о шумама Републике Српске прогласи неуставним, већ и да Суд донесе привремену мјеру и забрани примјену закона до доношења коначне одлуке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар