Предсједник РС

Цвијановић: Скупштинска већина у Бањалуци понудила је добре амандмане на буџет града

„И НА РЕПУБЛИЧКОМ И НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ ТРЕБА ПОМОЋИ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА“
  • Предсједник РС нагласила да не може да разумије дилему или расправу на релацији – зашто дати здравственом раднику ако ће друштво бити ускраћено за шишање траве: „Наћи ћемо начин да се шиша трава и да се уређују градови и општине и да функционише све оно што треба, али то нису ствари које можемо довести у раван нити полемисати шта је важније. Важнији је здравствени радник, пензионер, свака породиља, од шишања траве било гдје, јер ћемо то ријешити на неки други начин

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да и на локалном и на републичком нивоу на сваки начин треба помоћи здравствене раднике јер, како је нагласила, они носе највећи терет кризе у вези са пандемијом вирус корона.

Цвијановићева је оцијенила као квалитетне амандмане скупштинске већине у Бањалуци на градски буџет којима је, између осталог, предвићена једнократна помоћ здравственим радницима.

Сви ми остали смо ту да допринесемо да се што прије изађе из овог великог зла, али дефинитивно немам никакву сумњу да су амандмани исправни, добри, квалитетни и одговарајући за вријеме у којем живимо и за потребе које данас има наше друштво – рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је рекла да не може да разумије дилему или расправу на релацији – зашто дати здравственом раднику ако ће друштво бити ускраћено за шишање траве.

– Наћи ћемо начин да се шиша трава и да се уређују градови и општине и да функционише све оно што треба, али то нису ствари које можемо довести у раван нити полемисати шта је важније. Важнији је здравствени радник, пензионер, свака породиља, од шишања траве било гдје, јер ћемо то ријешити на неки други начин нагасила је предсједник Српске.

Према њеним ријечима, колико год причали о томе да је потребно улагати, отварати могућности и претпоставке зе неке друге захвате или гране да овдје функционишу, опет је потребно вратити се на питање здравства, здравствених радника и пандемије, с обзиром на то да је ово тешко вријеме за њих.

– Наравно да сматрам добрим амандмане које је предложила скупштинска већина у Бањалуци, јер како може не бити добро ако желите у складу са приоритетима, које смо промијенили, већ годину дана функционишемо у неком другом режиму, да помогнете здравственог радника, да помогнете пензионерима који и у вријеме ковида и без ковида спадају у рањиву категорију или породиље којима је потребан третман, односно брига и локалне заједнице и Републике – указала је Цвијановићева.

Она је истакла да је, према томе, то добро и додала да не разумије зашто се направила толика галама око ствари које су рационалне и прилагођене животу у овом времену.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар