Предсједник РС

Цвијановић: Српска и уставност су моје опредјељење – британске санкције су засноване на лажима

НАГЛАСИЛА: НЕ СМИЈЕМО ГУБИТИ ЕНЕРГИЈУ, ВОЉУ И ЖЕЉУ ДА СЕ БОРИМО“
  • “Једна од још већих лажи јесте како ми радимо нешто у Републици Српској по налогу предсједника Руске Федерације Владимира Путина. Мислим да су искористили глобалну хистерију и да покушавају нас са микро плана пребацити на макро план, да би то боље звучало”
  • „Злонамјерне су приче о неком сукобу између мене и Милорада Додика. Међу нама нема никаквих анимозитета, ми смо сами то довољно потврдили. Мислим да смо људи који се политички одлично разумију, а да смо кроз године заједничког рада развили и неку врсту пријатељства“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је санкције Велике Британије додатно држе у увјерењу да је исправно све оно што ради у Републици Српској, али и БиХ.

Цвијановићева је навела да су санкције дошле као резултат тога што поштује институције и Устав.

“Ја сам човјек Републике Српске, гдје читав низ година обављам веома важне позиције које захтијевају и одговорно понашање, придржавање Устава. Не слажем се са неким странцима који су одлучили да игноришу Устав или да кажу да је уставно оно што се десило након Устава, а није дошло до његове промјене, или да није уставно оно што је базично написано у Уставу”, рекла је Цвијановићева за АТВ.

Цвијановићева је навела да се у њеном стварном животу ништа није промијенило, да ради за Републику Српску те да ће наставити то да ради на којој год позицији се налазила.

“То је моје опредјељење, зато што знам да морамо бити окупљени око циљева Републике Српске и њених интереса, да не смијемо губити ни енергију ни вољу ни жељу да искомуницирамо оно што су наши прави разлози”, истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да су разлози за санкције Велике Британије лажни, као и да су оптужбе које су тамо наведене апсолутна лаж. “То што неко каже како подривате уставни поредак или легитимитет институција БиХ, апсолутно није тачно”, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је лажна је тврдња да је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком пријетња за мир и стабилност, те нагласила да обоје спадају у ред политичара који позивају на мир и солидарност и труде се да покажу да су односи у региону пуно бољи.

“Једна од још већих лажи јесте како ми радимо нешто у Републици Српској по налогу предсједника Руске Федерације Владимира Путина. Мислим да су искористили глобалну хистерију и да покушавају нас са микро плана пребацити на макро план, да би то боље звучало”, навела је Цвијановићева.

Поновила је да не крши Дејтонски споразум, већ га заговара, а да га крше они који су га измијенили, извитоперили или га тумаче на различите начине.

“У мом стварном и политичком животу се ништа није промијенило. Увјерена сам да треба да се држим Устава и то ћу увијек радити и као грађанин, а посебно као неко ко има и додатну обавезу да се тако понаша због функције коју обавља”, навела је Цвијановићева.

Она сматра да је на дјелу безобразна замјена и политичка игра, те да је њена политичка порука и став да увијек треба разговарати.

“И сад мислим да ми је важније да разговарам са Србима, Хрватима, Бошњацима и осталим у овој земљи, него да разговарам са странцима. Али они су ти који не желе дијалог и који шаљу поруке бошњачким политичарима да не треба да причају са представницима Републике Српске. Не знам зашто је то тако”, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела и да су злонамјерне приче о неком сукобу између ње и Милорада Додика.

“Међу нама нема никаквих анимозитета, ми смо сами то довољно потврдили. Мислим да смо људи који се политички одлично разумију, а да смо кроз године заједничког рада развили и неку врсту пријатељства”, навела је Цвијановићева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар