Главно Предсједник РС

Цвијановић: За новчану помоћ младима чујем коментаре „свака част!“

НА СОКОЦУ УКАЗАЛА И ДА ЈЕ СРПСКА ОБЕЗБИЈЕДИЛА И НАЈЈЕФТИНИЈЕ СТУДИРАЊЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да иницијатива да се млади од 1. јула могу пријавити за једнократну помоћ није популистичка, већ да је то одличан потез.

– Мислим да је то одлична иницијатива, показујемо бригу према младим људима кроз разне програме и ових година стекли су се услови. Након чињенице да имају најјефтинију цијену студирања, ово је још један искорак – рекла је Цвијановићева новинарима у Сокоцу.

Цвијановићева каже да не разумије оне који то нападају као један популистички трик.

– Није то никакав трик, већ потреба да се према људи искажу брига и поштовање. Није то једина суштина, суштина је како се опходимо према нашим људима, али ја сам чула и добила поруке – „свака част, то је лијеп гест“, што значи да људи цијене тај искорак према младима – рекла је Цвијановићева.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић најавио је раније да до краја мјесеца почиње регистрација младих за новчану подршку од 100 марака која ће се обављати преко софтвера који креира Министарство финансија Републике Српске, а почетак исплате је планиран за прву половину јула.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар