Предсједник РС

Додик дао мандат Вишковићу да Владу Српске води још четири године

КОНСУЛТАЦИЈЕ СА СТРАНКАМА ПОТВРДИЛЕ ДА ПОСТОЈИ ВЕЋИНА ПОТРЕБНА ЗА ИЗБОР НОВЕ ВЛАДЕ
  • Милорад ДОДИК: Ово је дио политике у континуитету. Вишковић је дужност обављао протекле четири године у веома комплексним и изазовним околностима
  • Радован ВИШКОВИЋ: Важно што су и послодавци и синдикати прихватили чињеницу да ћу наставити да предводим Владу Српске. Наш циљ је социјално праведније и демографски одрживо друштво

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци Радовану Вишковићу додијелио мандат за састав нове Владе Српске.

– У складу са уставним овлашћењим,а мандат сам дао Радовану Вишковићу. Након консултација са парламентарним партијама сигурно је да постоји квалификована већина за избор новог сазива Владе – рекао је Додик.

Он је истакао да је Вишковић у комплексним и тешким околностима показао квалитет и способност да предводи Владу.

– Ово је дио политике у континуитету. Вишковић је дужност обављао протекле четири године у веома комплексним и изазовним околностима – рекао је Додик.

Мандатар за састав нове Владе Републике Српске захвалио се предсједнику Српске:

– Хвала Предсједнику на указаном повјерењу да мандат за састав нове Владе Српске, послије четири године, припадне поново мени. У будућем периоду, то ми је велика част и привилегија, али и одговорност – рекао је Вишковић.

Вишковић, који је на челу Владе био протекле четири године, истакао је да је Влада у овом периоду испунила дата обећања:
– У претходном периоду сачувана је економска и политичка стабилност Републике Српске, што ће бити приоритет и у наредном периоду .

Вишковић је навео да је важно што су и послодавци и синдикати прихватили чињеницу да ће наставити да предводи Владу Српске.

– Наш циљ је социјално праведније и демографски одрживо друштво. Очекујем од нових министара да савјесно извршавају своје обавезе – рекао је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар