Предсједник РС Федерација/БиХ

Додик и Цвијановић разговарали у Београду са Медведевом

РУСКИ ПРЕМИЈЕР ЗАМОЛИО СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ДА МУ ПРЕДОЧИ ПОЛИТИЧКУ СИТУАЦИЈУ
  • Милорад Додик нагласио да је веома важно присуство руске компаније „Зарубежњефт“ у нафтном сектору Српске, те подсјетио да се у Бањалуци гради Руско-српски православни центар као одраз добрих односа два народа

У БЕОГРАДУ је одржан састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић са премијером Руске Федерације Дмитријем Медведевим.

На почетку састанка, који је био отворен за новинаре, Медведев је истакао лични допринос Додика у развоју сарадње са Руском Федерацијом.

„Веома ми је драго што вас видим господине Додик. Ми смо се више пута видјели у различитим ситуацијама, али је данас лијеп разлог за то“, рекао је Медведев, који је раније данас са Додиком присуствовао војној вјежби у Батајници, поводом 75 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Медведев је замолио Додика за преглед политичке ситуације у БиХ и Републици Српској.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је сарадња добра по свим питањима.

„Република Српска и Руска Федерација и БиХ имају развијене односе, али Српска има далеко интензивније контакте, него остали дио БиХ“, рекао је Додик.

Додик је указао да је веома важно присуство руске компаније „Зарубежњефт“ у нафтном сектору Српске, те подсјетио да се у Бањалуци гради Руско-српски православни центар као одраз добрих односа два народа.

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар