Predsjednik RS Federacija/BiH

Dodik i Cvijanović razgovarali u Beogradu sa Medvedevom

RUSKI PREMIJER ZAMOLIO SRPSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH DA MU PREDOČI POLITIČKU SITUACIJU
  • Milorad Dodik naglasio da je veoma važno prisustvo ruske kompanije „Zarubežnjeft“ u naftnom sektoru Srpske, te podsjetio da se u Banjaluci gradi Rusko-srpski pravoslavni centar kao odraz dobrih odnosa dva naroda

U BEOGRADU je održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je istakao lični doprinos Dodika u razvoju saradnje sa Ruskom Federacijom.

„Veoma mi je drago što vas vidim gospodine Dodik. Mi smo se više puta vidjeli u različitim situacijama, ali je danas lijep razlog za to“, rekao je Medvedev, koji je ranije danas sa Dodikom prisustvovao vojnoj vježbi u Batajnici, povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedev je zamolio Dodika za pregled političke situacije u BiH i Republici Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je saradnja dobra po svim pitanjima.

„Republika Srpska i Ruska Federacija i BiH imaju razvijene odnose, ali Srpska ima daleko intenzivnije kontakte, nego ostali dio BiH“, rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je veoma važno prisustvo ruske kompanije „Zarubežnjeft“ u naftnom sektoru Srpske, te podsjetio da se u Banjaluci gradi Rusko-srpski pravoslavni centar kao odraz dobrih odnosa dva naroda.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar