Предсједник РС

Додик и Вишковић: Наредних дана јавна ће управа бити очишћена од лажно запослених

ПРИМАЈУ ПЛАТЕ А НЕ ДОЛАЗЕ НА ПОСАО – НЕКИ СУ ЧАК НА „ЕГЗОТИЧНИМ ДЕСТИНАЦИЈАМА“
  • Драгослав Кабић (СНСД) и Дадо Доган (СП) неће бити министри у Влади Српске. Премијер: „Нније било законских сметњи да буду министри, али постоји морална одговорност“

ПОВЕЋАЋЕМО степен одговорности, прије свега јавне управе и морамо да ријешимо питање људи који нису захвални на томе што раде на мјестима у некој јавној управи, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре

– Влада ће се тиме бавити у наредних седам дана. Почећемо да чистимо све оне који се воде да су запослени, а нису запослени, не долазе на посао. Они морају да напусте јавни сектор. Видјећемо како то изгледа већ за седам дана – поручио је Додик.

Премијер Радован Вишковић потврдио је ријечи предсједника Српске да већим дијелом у јавним предузећима има људи који се воде да су на радном мјесту, примају плату, а не долазе на посао.

– Чак се налазе и ван простора БиХ, на неким егзотичним дестинацијама. Данас ће бити упућен допис свима од тих руководилаца, министарстава да у року од седам дана то питање ријеше. У противном, они ће сносити санкције – истакао је Вишковић.

Драгослав Кабић (СНСД) и Дадо Доган (СП) неће бити министри у Влади Српске, потврдио је Вишковић.

Доган је био предложен за министра породице, омладине и спорта , док је Кабић требало да буде министар рада и борачко-инвалидске заштите.

Вишковић је рекао да није било законских сметњи да они буду министри, али постоји морална одговорност.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар