Одабрано Предсједник РС

Додик: Курти прича да ЗСО неће бити „Република Српска“, заиста неће јер је Косово – Србија

ПРЕДЈЕДНИК РС ПОВОДОМ ПАЖЊЕ КОЈУ ЈЕ У ЈАВНОСТИ ИЗАЗВАО ЊЕГОВ АУТОРСКИ ТЕКСТ
  • „Уколико су жељели да помогну Србима и да буду на страни добрих рјешења на Балкану, онда је једино било исправно, пошто су Источна и Западна Њемачка биле двије државе једног народа, да су понудиле модел да те двије државе буду Република Српска и Србија које ће се касније ујединити у једну државу“

СВИ знају да су Косово и Метохија отети од Србије, а предложени њемачки модел уређења односа представља подметање странаца Србима, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик и поновио да Косово не може бити држава јер је дио Србије.

– Предсједник владе самопроглашеног Косова Аљбин Курти прича да то неће бити Република Српска. Наравно да неће јер је Косово саставни дио Србије. Србија брани свој територијални интегритет као што то раде све друге државе свијета – рекао је Додик, говорећи о великој пажњи коју је у јавности изазвао његовог ауторски текст „Шта странци хоће?“.

Додик је рекао да чује да сада неки предлажу да питање јужне српске покрајине Косова и Метохије и Србије буде уређено према њемачком моделу.

– Уколико су жељели да помогну Србима и да буду на страни добрих рјешења на Балкану, онда је једино било исправно, пошто су Источна и Западна Њемачка биле двије државе једног народа, да су понудиле модел да те двије државе буду Република Српска и Србија које ће се касније ујединити у једну државу – истакао је Додик и додао да је тај њемачки модел лажно подметање странаца Србима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар