Predsjednik RS

Dodik: Majk Pompeo odobrio uvođenje sankcija Špiriću, a ne zna ni ko je

PREDSJEDNIK SRPSKE UVJEREN DA SU MU NAPAKOVALI „VELIKU KORUPCIJU“
  • Milorad DODIK: „Špirićeva krivica to što nije podržao antisrpski rad Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, jer je podnio ostavku u komisiji koja je trebalo da legalizuje prisluškivanje mene, Aleksandra Vučića, Željke Cvijanović i rukovodilaca iz RS i Srbije“

MILORAD Dodik, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, tvrdi da je nevjerovatno da su Sjedinjene Američke Države  uvele sankcije poslaniku njegove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću, koji je u opoziciji te da američki državni sekretar Majk Pompeo koji je potpisao tu odluku i ne zna ko je Špirić.

„Pompeo možda zna ko je Dodik, ali vjerovatno ne i Špirić. Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da se opozicioni poslanik tako tretira, obično se to odnosi na ljude iz vlasti”, rekao je on.

Dodik smatra da je „Špirićeva krivica to što nije podržao antisrpski rad Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, jer je podnio ostavku u komisiji koja je trebalo da legalizuje prisluškivanje mene, Aleksandra Vučića, Željke Cvijanović i rukovodilaca iz RS i Srbije. I naravno da su mu oni napakovali tu vrstu priče”, ustvrdio je Dodik.

Kaže da je ova cijela situacija ponižavajuća za SAD, a ne za Špirića, koga je pozvao da ne prihvati takvo ponašanje.

„Na kraju krajeva, već je bio u Americi, ne mora više ni da ide”, dodao je.

Dodik je ponovio stav da su sankcije Špiriću „politički obračun“ američke ambasadorke u BiH Morin Kormak, čiji rad je oštro kritikovao.

SAD su uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz Stejt Departmenta, „umješanosti u veliku korupciju“.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar