Предсједник РС

Додик: Не занима ме шта је Шмит рекао јер је лажан, а подрива Српску користећи силу САД и ЕУ

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: У БиХ ПОСТОЈИ САМО АМЕРИЧКИ МАЛИГНИ УТИЦАЈ
  • Милорад ДОДИК: „Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи је манипулатор који стално лаже и петља, па тако и када говори о наводном руском малигном утицају у БиХ. Једини малигни утицај у БиХ имају представници САД који стално причају против Републике Српске. Они су поштењачине, пуцају од поштења, никакав малигни утицај, никад нису бацили бомбе ни на један народ у историји. Ништа нису урадили, никог нису убили, кад се појаве пред њих одмах треба лећи и захвалити им што постоје“
  • Упозорио: „Марфијев циљ је разградња и уништење Републике Српске. Екипа око Марфија сматра да Сарајево треба да буде центар свега, а да Република Српска треба да буде празна љуштура, али то неће проћи. Доћи ће вријеме када ћемо полако враћати све изгубљење и отете надлежности. Проћи ће и та снага /америчка/ и њихов притисак и малигни утицај. Не постоји руски притисак ни малигни утицај, а то што српски народ има историјску повезаност са Русијом је дио историје и то би требало поштовати“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је је Кристијан Шмит нелегалан, те да прво мора да покаже сертификат.

– Нисам чуо шта Шмит говори. Ради се о нелегалном типу, који прво мора да покаже сертификат и одлуку да је изабран на мјесто високог представника. Тек онда може да крене у серију лажи и подметања, чему је склон – каже Додик, коментаришући гостовање Шмита на РТРС и његов коментар да нема ништа против Додика, већ његових одлука.

Додик каже да нема потребе да он зна шта Шмит говори, нити шта је рекао.

– Мене то не занима. Када буде легалан онда би могли да разговарамо. Ми не прихватамо његов легитимитет, нити ћемо се састајати са њим. Наше политике некима се свиђају, некима не. Дејтонски споразум је рјешио питање имовине. Не може се ништа поставити као нови закон за рјешење имовине јер је имовина већ рјешена – каже Додик.

Истиче да га не интересује гдје је Шмит био.

Додик каже да у Републици Српској он није добро дошао, јер је „човјек који подрива Републику Српску и намеће штетна рјешења користећи силу САД и ЕУ – навео је Додик.

Оцијенио је да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи манипулатор који, како каже, стално лаже и петља, па тако и када говори о наводном руском малигном утицају у БиХ.

Додик је рекао да једини малигни утицај у БиХ имају представници САД који стално причају против Републике Српске.

– Они су поштењачине, пуцају од поштења, никакав малигни утицај, никад нису бацили бомбе ни на један народ у историји. Ништа нису урадили, никог нису убили, кад се појаве пред њих одмах треба лећи и захвалити им што постоје – истакао је Додик.

Он је рекао да руски предсједник Владимир Путин поштује Дејтонски мировни споразум, територијални интегритет БиХ и унутрашње уређење засновано на принципу два ентитета и три конститутивна народа, што је потврдио и приликом њиховог посљедњег састанка у Русији.

– То је оно што Марфију фали, он је тај који никада не говори о два ентитета и три конститутивна народа, него говори о неком грађанском уређењу. То је једна подвала која лијепо звучи за Запад, али не може да прође овдје, јер је антиуставна. Марфи има проблем да објасни својима у Вашингтону зашто пола неке земље у којој је он амбасадор, не разговара с њим. Да сад дође у Републику Српску, сретне неког и успут каже „Добар дан, ја сам Марфи“, он не би контактирао са Републиком Српском, јер Српску представљају њен предсједник, Влада и Парламент и само ако сте у тим контактима можете да кажете да разговарате с Републиком Српском. За друге, појединачне састанке, то не можете рећи – нагласио је Додик.

Рекао је да је Марфијев „циљ разградња и уништење Републике Српске“.

– Екипа око Марфија сматра да Сарајево треба да буде центар свега, а да Република Српска треба да буде празна љуштура – навео је он.

Додик је поручио да то неће проћи, истичући да је Република Српска зауставила пренос надлежности.

– Доћи ће вријеме када ћемо полако враћати све изгубљење и отете надлежности. Проћи ће и та снага /америчка/ и њихов притисак и малигни утицај. Не постоји руски притисак ни малигни утицај, а то што српски народ има историјску повезаност са Русијом је дио историје и то би требало поштовати – истакао је Додик.

Амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи рекао је да нема сумње да Русија има „малигне активности“ у БиХ, на западном Балкану и глобално, те да руски интереси, што се тиче БиХ, једноставно доводе до невоља, проблема и подјела.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар