Одабрано Предсједник РС

Додик: Нека Кавазовић ИЗ БиХ региструје као партију са политичким исламом као програмом

„ОХРАБРЕНА ПОДРШКОМ АМБАСАДОРА САД – ИЗ НАСТАВЉА СА САОПШТЕЊИМА КОЈА СЕ НЕ РАЗЛИКУЈУ ОД СТРАНАЧКИХ“
  • Поручио му: „Нема смисла крити се иза вјерске организације, а понашати се као политичар и, од скора, као и војсковођа. Ниједна црква у БиХ се не мијеша у политички живот и то очекујемо и од Исламске вјерске заједнице“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик предложио је Хусеину Кавазовићу да Исламску вјерску заједницу у БиХ коначно региструје као партију и отворено каже да му је програм политички ислам, па да онда будемо начисто с ким имамо посла.

– Нема смисла крити се иза вјерске организације, а понашати се као политичар и, од скора, као и војсковођа. Ниједна црква у БиХ се не мијеша у политички живот и то очекујемо и од Исламске вјерске заједнице – рекао је Додик за Срну.

На молбу Срне да прокоментарише саопштење Исламске вјерске заједнице у БиХ у којем су навели да „мир не угрожава Кавазовић, него Милорад Додик“, предсједник Српске је нагласио да умјесто извињења, што је најмање што би било прикладно након изјава Хусеина Кавазовића, Исламска вјерска заједница у БиХ наставља све агресивније да промовише нетолеранцију, угрожавајући мир.

– То само потврђују да су моје оцјене о дјеловању Хусеина Кавазовића тачне. Бити вјерски лидер а уопште помињати оружје у контексту сукоба за сваку је осуду и преиспитивање – истакао је Додик.

Он је нагласио да охрабрени подршком америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија из Исламске заједнице настављају са непримјереном реториком и пишу саопштења која се не разликују од страначких.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар