Одабрано Предсједник РС

Додик: Нека Курти своје манипулације реализује у Албанији

ПОРУЧИО МУ: СРБИ НА КиМ СУ СВОЈИ НА СВОМЕ, СРБИ У БиХ КОНСТИТУТИВНИ НАРОД, А АЛБАНЦИ У СРБИЈИ СУ МАЊИНА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да Аљбин Курти наставља да дестабилизује прилике на Балкану избјегавајући међународне обавезе и искривљујући не само садашњост већ и прошлост.

На молбу Срне да прокоментарише Куртијеву изјаву у којој је упоредио Републику Српску и Заједницу српских општина на сјеверу Косова и Метихије и да је то начин на који Србија ствара ентитете на Балкану како би формирала „српски свијет“, Додик је подсјетио да је ЗСО дио Бриселског споразума који Курти не жели да спроведе иако има карактер међународне обавезе.

– Република Српска није настала као одговор мањине у БиХ, већ као одговор конститутивног народа који је вјековима био ту и остаће ту. Такође, Срби на Косову и Метохији нису и не могу бити мањина јер су своји на своме и тако ће остати. Једино што је све вријеме било мањина и у оквиру бивше Југославије и данашње Србије су Албанци који плашећи свијет „српским свијетом“ лагано заокружују „албански свијет“ – рекао је Додик.

Он је нагласио да нема ништа против да се Курти игра државе, али не у Републици Српској и не у Србији, додавши да је Албанија сасвим пространа за једног таквог манипулатора.

Додик: За злочин на Маркама два пута су лажно оптужени Срби

 Маркале су злочин за који су два пута лажно оптужени Срби и употријебљене су као повод за НАТО бомбардовање Републике Српске које је тада подржао Кристијан Шмит, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Нагласио је да је то истина коју нико не може негирати, а да је Шмит подржао бомбардовање које је спроведено без одлуке Савјета безбједности УН.

– Лажни високи представник на обиљежавању лажима описаног злочина. Једина истина Маркала су невине жртве, чије убице ће бити познате кад-тад – навео је Додик на Твитеру коментаришући присуство Шмита обиљежавању 29 година од масакра на сарајевској пијаци Маркале.

Данас је навршено 29 година од масакра на сарајевској пијаци Маркале, за шта су окривљени припадници Војске Републике Српске, иако је утврђено да не постоје докази да су пројектили испаљени са српских положаја.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар