Вијести Предсједник РС

Додик: Нисам бабарога за БиХ, Иванић има 120.000 гласова мање од мене – он то зна

„НИСАМ ПРОТИВ ЕВРОПСКОГ ПУТА, САМО ТРАЖИМ ДА БиХ БУДЕ ОНО ШТО ЈЕ ПО УСТАВУ“
  • „Мени је сасвим свеједно ко је с њихове стране, идем на побједу и могу поставити кога хоће. Они су побијеђени оног тренутка када су почели водити политике које нису у складу с политикама Републике Српске. И то им народ неће опростити“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик казао је данас за Н1 да очекује побједу на изборима у октобру и да „Босна и Херцеговина нема шта да се брине“ јер ће „све радити по Уставу“.

Лидер СНСД-а је у разговору са Звонком Комшићем поручио да „није бабaрога“. Коментарисао је свој данашњи боравак у згради Предсједништва Босне и Херцеговине у Сарајеву.

„Није то први пут да сам био тамо, није ни важна зграда колико је важна атмосфера. Ја ћу се кандидовати за члана Предсједништва, сви релевантни показатељи, чак и наших политичких противника, показују да је то извјесна побједа. Порадићемо на томе веома жестоко. Нама је стало да у Предсједништву спроводимо политике у складу са Уставом. Босна и Херцеговина нема шта да се брине, она је оно што је по Уставу и ја ћу то поштовати. Нисам никаква бабарога иако то покушавају да од мене направе.  Ја сам само за поштовање Устава“, казао је Додик у разговору за Н1.

Према његовом мишљењу, данашњи догађај и предаја одговора из Упитника Европске комисије, веома је важан за БиХ.

„Ми не мислимо да треба зауставити европски пут, ми смо за то да се крећемо, али европски одговори морају бити у складу с Механизмом координације. Мислим да смо то постигли. Церемонија није дуго трајала, али је важна. Ово није крај, ово је тешки почетак. Остајемо привржени европском путу, али желимо у сваком сегменту да будемо видљиви као Република Српска“, рекао је Додик.

Одговорио је и на питање о којем је протеклих седмица било много говора. Хоће ли долазити на посао у зграду Предсједништва уколико побиједи на изборима.

„Има могућности и техника да се то употријеби, бићу биран у Републици Српској, примарна одговорност је Република Српска. Када буде требао консензус наћи ћемо начина, или непосредним разговором или линком или… Свакако, онда кад се буде морало и требало. Да вам право кажем, не мислим тамо проводити сваки дан“, рекао је Додик у разговору за Н1.

„Изборна побједа? То је неспорно, то и Младен (Иванић) зна. У овом тренутку је преко 120.000 разлике између мене и њега у моју корист. Мени је сасвим свеједно ко је с њихове стране, идем на побједу и могу поставити кога хоће. Они су побијеђени оног тренутка када су почели водити политике које нису у складу с политикама Републике Српске. И то им народ неће опростити“, поручио је предсједник Републике Српске.

(НН/н1инфо.цом)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар