Предсједник РС

Додик одликовао Вучића Орденом Републике Српске на ланцу

ЧЕСТИТАО МУ СРЕТЕЊЕ И НАГЛАСИО ДА ГА У РС ДОЖИВЉАВАЈУ И КАО СВОЈ ДАН ДРЖАВНОСТИ
  • ДОДИК: „Одликовање је израз поштовања за оно што сте учинили за Републику Српску, у сарадњи коју имамо на институционалном нивоу, у разумијевању услова у којима Република Српска ради и функционише и у помоћи у много појединачних пројеката које сте подржали у Републици Српској“
  • Посебно нагласио да је Вучићу одликовање додијељено јер је самопрегорно, вршећи функцију премијера и сада предсједника Србије, чинио све да се односи побољшају, да се ријеше многа појединачна питања
  • ВУЧИЋ: „Својим односом са РС, Србија ни на који начин не угрожава БиХ, нити иког другог у региону. То је однос народа и људи, то је однос Српске и Србије, то је однос у којем нема никаквих трзавица нити љубоморе, зависти, нити политичких свађа и сукоба, као што је то увек међу Србима било“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас предсједника Србије Александра Вучића Орденом Републике Српске на ланцу, за нарочите заслуге у унапређивању и учвршћивању сарадње Србије и РС.

„Одликовање је израз поштовања за оно што сте учинили за Републику Српску, у сарадњи коју имамо на институционалном нивоу, у разумијевању услова у којима Република Српска ради и функционише и у помоћи у много појединачних пројеката које сте подржали у Републици Српској“, рекао је Додик уручујући орден Вучићу у згради Председништва Србије.

Он је истакао да Српска цијени Вучићев допринос томе да је сарадња Србије и Републике Српске данас најбоља, највидљивија на пројектима које су заједнички реализовани.

„Али нам увијек и више од тих пројеката значи добродошлица коју осјећамо када долазимо и подршка Дејтонском мировном споразуму и политици Србије према БиХ“, подвукао је Додик.

Посебно је нагласио: „Ми добро разумијемо  оквир који ви често истичите да Босну и Херцеговину цијените и поштујете њен територијални интегритет, а да волите РС, ми то читамо на најбољи могући начин“.

Назначивши је да је Вучићу одликовање додијељено јер је самопрегорно, вршећи функцију премијера и сада предсједника Србије, чинио све да се односи побољшају, да се ријеше многа појединачна питања, те да су заједничке одлуке дале резултате и помаке да се реше питања за обичне људе.

„Ваш допринос томе је несумњив и желим да вам се захвалим у име Републике Српске и честитам вам Дан државе Србије“, рекао је Додик и додао да тај датум и у Републици Српској доживљавају као свој дан.

Захваљујући на ордену Вучић је казао да је одговорно поступао у намјери да унаприједи односе са РС, не само политичке, већ и економске, духовне и културне.

„Нисам задовољан колико, али свакако смо и то мало помогли и допринели развоју РС. Мислим да још много тога можемо да направимо у свим сферама друштвеног живота“, рекао је Вучић.

Он је казао да је поносан на однос Србије и РС и на чињеницу да никада у том односу Србија није одмогла.

„Својим односом са РС, Србија ни на који начин не угрожава БиХ, нити иког другог у региону. То је однос народа и људи, то је однос Српске и Србије, то је однос у којем нема никаквих трзавица нити љубоморе, зависти, нити политичких свађа и сукоба, као што је то увек међу Србима било“, казао је Вучић.

Он је истакао да је то тековина коју Србија и РС остављају будућим генерацијама.

Вучић је истакао и да је данас велики дан за Српски народ, јер је то дан када је Србија 1804. године устала у одбрану своје слободе и када је 1835. кренула да гради правну државу и демократију.

„Никада нисмо никоме претили и немамо разлога да било коме претимо, оно што хоћемо то је да српски народ буде слободан, да остане на својим огњиштима, не дирајући туђа права, ни туђе границе, ни у било шта што би некога повредило нећемо да дирамо, али никоме на свету нећемо да дозволимо да руши права нашег народа, наше јединство и слободу“, поручио је Вучић.

(Бета – Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар