Предсједник РС

Додик: Подносимо жалбу и кривичне пријаве против свих чланова ЦИК БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК РС: ЗЛОУПОТРЕБИЛИ СУ СУЛУЖБЕНИ ПОЛОЖАЈ И НАНИЈЕЛИ ШТЕТУ ЈЕДНОМ ПОЛИТИЧКОМ СУБЈЕКТУ
  • „Према закону, нису имали право да улазе у то да ли је очигледно неважећи листић важећи, што су учинили. За то је надлежна комисија Народне скупштине Републике Српске од девет чланова у којој су били и чланови опозиције, који су сви сем једног потврдили да је листић неважећи“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Радио Републике Српске да ће у року од 24 часа бити поднесена жалба надлежном суду и кривичне пријаве против свих чланова Централне изборне комисије БиХ који су данас прекршили закон злоупотријебивши службени положај, како би нанијели штету једном политичком субјекту.

Додик каже да све што су према закону чланови ЦИК-а данас могли да ураде јесте да утврде да ли је прекршена процедура.

– Према закону, нису имали право да улазе у то да ли је очигледно неважећи листић важећи, што су учинили. За то је надлежна комисија Народне скупштине Републике Српске од девет чланова у којој су били и чланови опозиције, који су сви сем једног потврдили да је листић неважећи – рекао је Додик за Радио Републике Српске.

Подсјећамо, Централна изборна комисија је на данашњој сједници донијела одлуку да се призна спорни 12 глас за ПДП-овог Ненада Вуковића. То значи да ће о петом делегату из Републике Српске у Дому народа одлучити жријеб.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар