Предсједник РС

Додик положио заклетву: Наша политика су Српска, мир и Устав БиХ

ЗАКЛЕТВУ СУ ИСТОВРЕМЕНО ПОЛОЖИЛИ И ПОТПРЕДСЈЕДНИЦИ РС – ПРАЊИЋ И ДУРАКОВИЋ
  • Нагласио:Република Српска је импресивна друштвено-политичка заједница коју је створио народ. Мирна, стабилна и уређена Република – одувијек је једини циљ
  • „Овај дан, додао је, користим да све позовем да нас прихвате као партнере о питањима важним за Републику Српску“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Предсједник Додик и сви наши људи у НСРС и Влади моћи ће се ослањати на мене, као што и ја знам да ћу се моћи ослонити на њих и биљежићемо заједно нове успјехе“

НОВОИЗАБРАНИ предсједник Републике Српске Милорад Додик преузео је данас дужност од досадашње предсједнице Српске Жељке Цвијановић.

Додик је, у обраћању након свечаног чина примопредаје дужности у Палати Републике, подсјетио да је трећи пут на тој функцији, додајући да је пред Српском изазовно вријеме које захтијева јединство и заједништво.

– Функција предсједника није само оперативна, већ и симболична јер у себи носи политички морални и сваки други дигнитет – истакао је Додик.

Цвијановићева, која је новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ, истакла је да је Република Српска стабилна, способна да овлада свим процесима и очува стабилност и мир.

Она је захвалила Додику за све године заједничког успјешног рада, подсјећајући да сутра ступа на нову дужност.

– Предсједник Додик и сви наши људи у НСРС и Влади моћи ће се ослањати на мене, као што и ја знам да ћу се моћи ослонити на њих и биљежићемо заједно нове успјехе – истакла је Цвијановићева.

Предсједничку заклетву је Милорад Додик у Народној скупштини Републике Српске.

У обраћању је истакао Република Српска импресивна друштвено-политичка заједница коју је створио народ, поручујући да је мирна, стабилна и уређена Република одувијек једини циљ.

– Овај дан користим да све позовем да нас прихвате као партнере о питањима важним за Републику Српску – рекао је Додик.

Он је нагласио да је поносан на побједу, захвалиши грађанима за подршку.

– Наша кључна политика у наредном периоду биће борба за стабилност и мир – рекао је Додик.

Поручио је да ће политика представника Републике Српске остати поштовање Устава БиХ, додајући да међународни интервенционизам није у интересу било кога у БиХ.

Додик је истакао да неће прихватити интервенције које задиру у имовинско-правне односе или друга питања важна за Републику Српску.

Он је поновио да Кристијан Шмит није високи представник у БиХ.

Заклетву су положили и потпредсједници Републике Српске Давор Прањић и Ћамил Дураковић.

Претходно је новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић положила заклетву у Парламенту Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар