Предсједник РС

Додик: Понудићу свим странкама да се ујединимо око самосталности Српске унутар БиХ

„МОЈЕ ЈЕ ДА КАО ПРЕДСЈЕДНИК РС ОДРЕАГУЈЕМ НА ИЗЈАВУ О ИМОВИНИ КОЈУ СУ ПОТПИСАЛЕ СВЕ БОШЊАЧКЕ ПАРТИЈЕ“
  • Навео је да ће предложити да се одбаце сви досадашњи акти који нису предвиђени Уставом: „И то без обзира на који начин су донесени – да ли насиљем високог представника или судија Уставног суда БиХ“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанку са представницима странака из Српске понудити нови документ чији је циљ уједињене око самосталности Српске унутар БиХ.

– Моја обавеза је била да као предсједник реагујем на изјаву о имовини коју су потписали у ФБиХ све бошњачке партије које су и власт и опозиција – навео је Додик.

Истакао је да цинично изгледа када се бошњачке странке позивају на Устав.

Навео је да ће предложити да се одбаце сви досадашњи акти који нису предвиђени Уставом.

– И то без обзира на који начин су донесени – да ли насиљем високог представника, а поготово судија Уставног суда БиХ. И шта можемо ту очекивати него увијек ударце на Српску – изјавио је Додик.

Истакао је да Уставни суд БиХ није релевантан.

– То је суд једне стране и у том погледу ћемо разговарати са партнерима из других политичких партија – навео је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, у складу са уставним овлашћењима, сазвао је за сутра, у 14.00 часова, консултативни састанак са представницима свих парламентарних политичких партија из Републике Српске, а поводом заузимања става о имовини Републике Српске са освртом на изјаву о имовини коју су потписали бошњачки политички представници из Сарајева.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар