Предсједник РС

Додик: Русија је спремна да и у екстремним ситуацијама стане иза Српске и Србије

„ТО ЈЕ ОНО ШТО ЈЕ НАМА ВАЖНО ЗБОГ НАСИЉА КОЈЕ СМО ПРЕЖИВЈЕЛИ У ПРОШЛОСТИ“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Републици Српској веома важно то што је Русија поручила да је и у екстремним ситуацијама спремна да стане иза Српске и Србије.

„То је оно што је нама важно, имајући у виду развој догађаја и насиље које смо проживјели у прошлом времену“, рекао је Додик и додао да се осјећа веома добро када такве тврдње и најаве долазе од људи који представљају једну велику и моћну Русију.

Додик је изразио увјерење да ће министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, са којим се сусрео у Београду у протекла два дана, прихватити његов позив да посјети Српску.

„Вјерујем да хоће, јер сам видио да је записао у свој нотес“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске (РТРС).

Додик је навео да је са Лавровим разговарао о ситуацији у БиХ, о једној општој антируској хистерији која се прави и полако преноси и у БиХ, а која је потпуно непотребна, јер Русија не чини никакве посебне кораке.

Предсједник Српске је нагласио да све политике и разговори са Русијом нису уперени против било кога.

„Русија не жели ништа осим Дејтонског споразума, спремна је да стане иза ставова Србије и то су јасно формулисали у свом ставу – Ми стојимо иза политике Србије, а политику Србије дефинише Србија. Тако су и нама рекли – Ми стојимо иза Дејтонског споразума, територијални интегритет БиХ је неупитан. Ви можете у БиХ да се договарате и ми поштујемо ваш договор и то је оно што они раде“, нагласио је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар